Från utbrändhet till livslust: Heartfulness

fredag 3 maj 2013

Heartfulness

I vår västerländska värld dominerar det logiska och analytiska tänkandet. Genom vår vardag lever många av oss på ett sätt som främst aktiverar vår logiska hjärnhalva. Dvs den hjärnhalva som står för kontroll, resonemang, ordning och analys. Det är inget fel med att tänka logiskt. Men ibland uppstår det ett "glapp" inom oss. En sorts tomhet.

Vi kan inte resonera, kontrollera och analysera oss igenom allt i livet. Ibland uppstår det ett glapp mellan det logiska och den del av hjärnan som står för kreativitet, skratt, sinnen och känslor. 

Att addera känsla, kreativitet och färg
Mindfulness är inte en metod. Det är ett förhållningssätt till livet. Det är också ett sätt att leva på ett sätt som aktiverar båda hjärnhalvorna. Det krävs hjärta att leva på ett sätt som aktiverar hjärnan...och skapar mer kreativitet, passion, känslor och...färg!

1 kommentar:

Anonym sa...

Så intressant!! Tänkte på detta igår kväll, att vara i nuet är många gånger svårt men när man kommer på hur man ska få till det då blir det en annan värld man ser. Men jag vill även kunna drämma, längta (attraktionslagen)efter saker jag vill göra i livet går det ihop eller är det att analysera i sönder livet?

varm tanke Lina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online