Från utbrändhet till livslust: 5 löjligt enkla sätt att förbättra sin hälsa på

torsdag 6 mars 2014

5 löjligt enkla sätt att förbättra sin hälsa på


Först och främst verkar det finnas en bild av att saker som är enkla inte har någon effekt. Men man ska inte skrota gammal klokskap bara för att det inte uppfunnits i ett läkemedelslaboratorie. Ofta det trots allt de enkla sakerna som förbättrar vår hälsa. Det handlar om att ha en kontinuitet i de hälsosamma rutinerna. Och en löjligt enkel grej är att börja dagen med citronvatten. 

5 löjligt enkla sätt att förbättra hälsan

 1. Starta dagen med citronvattenDrick varmt vatten med citron i på morgonen innan frukost. Vill du kan du lägga i en tesked honung i (men då får vattnet inte vara varmare än 40 grader). Varmt citronvatten stimulerar kroppens naturliga avgiftning. Matsmältningen mår bättre och PH-värdet i kroppen blir mer basiskt. Läs gärna mer här
  Citronvatten, billigt enkelt och bra.

 2. DjupandasTräning och yoga får oss att djupandas. Ett av få sätt att få den vätska som lymfsystemet består av i rörelse är just genom djupandning. Lymfsystemet och immunförsvaret går hand i hand.
  Djupandning syresätter inte bara blodet och hela vår kropp utan bidrar även till stimulans av kroppens naturliga avgiftningssystem. Mer syre i kroppen betyder dessutom ett bättre PH-värde, vilket i sin tur både påverkar immunförsvar och energinivån i våra celler.
  Sök upp en video om "pranayama"
  (yogisk andning), ta djupa andetag med magen
  eller stick ut på en joggingrunda.
 3. Sluta äta gluten och socker
  Gluten ställer till mer oreda än det hjälper oss. Glutenintolerans ökar lavinartat i hela världen. Det påverkar inte bara vår kropp utan även mår mentala förmåga. Gluten kan påverka vår psykiska hälsa såväl som vår fysiska. Dra ner eller sluta helt att äta gluten.
 4. Dra ner på kött
  Börja se på din mat som byggstenar för din kropp. Många studier visar att en växtbaserad kost är fördelaktig för hälsan. Inte sagt att man ska sluta äta kött. Men att se till att man får i sig spårämnen, mineraler, vitaminer, antioxidanter och klorofyll via växtriket är en bra start. Och käkar du mat som kommer i en förpackning: börja läs innehållsförteckningen.
  Byt ut ett eller flera av dina köttmåltider
  mot en vrålgod vegetarisk rätt.
  Lasagne till exempel.


 5. Ta multivitamin och multimineral-tillskott
  Ja, men räcker det inte med att äta bra? Jag håller med. Visst vore det bäst om våra jordar där våra grödor växer innehåller mer mineraler. Och visst vore det toppen om frukten och grönsakerna skördades i solmogen stund. Det hade förstås varit bäst. Men nu är det inte så. Och ett enkelt sätt att minska risken för mineralbrist (som är så vanlig) är att ta ett enkelt tillskott.
  Om du inte får i dig tillräckligt med bra fettsyror kan du lika löjligt enkelt ta en sked linfröolja (jag köper en flaska för 35 spänn och den brukar räcka i en månad).

2 kommentarer:

Susanna sa...

Åh, så bra med en lista! Jag har undrat över var jag skulle börja någonstans. :-)
Tack för en inspirerande blogg!

Fröken Henriksson sa...

Det där med citronvatten tror jag mycket på. Likaså att ta vitaminer vid behov. Andningen är också underskattat, några djupa andetag i lugn o ro kan verkligen göra susen. Tack för bra tips :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online