Från utbrändhet till livslust: Det handlar inte om döden, det handlar om livet

söndag 2 mars 2014

Det handlar inte om döden, det handlar om livet


Såg "Jills veranda" med Kristian GidlundSVT-play nu i helgen. Ett enormt starkt men väldigt fint program. Under inspelningen var Kristian svårt sjuk och visste att livet kanske bara skulle ge honom några månader till. Han blev 29 år. Men det handlade inte om döden. Det handlade om livet. 

När en människa väcker ett nytt tankemönster...
När en människa väcker ett nytt tankemönster hos andra sker magi. Jag tror att Kristian kom att bli en person som fick många av oss att, om så bara för en stund, förändra vårt tankemönster. Att åtminstone för ett kort ögonblick med klarvaken medvetenhet stanna upp, lyssna och tänka en ny tanke. Och det är inte småpotatis. Det är att förändra världen en smula.

En intressant fråga att ställa till sig själv är: vem/vilka får dig att tänka nya tankar? Och varför?

Att leva som om man hade en själ
Våra liv kommer ofta att handla om sådant som i stunden verkar viktigt men i längden visar sig vara totalt oviktigt. Och visst är det en paradox som man får leva med som människa till viss del.
Men kanske handlar livet om att öva upp förmågan att lära sig förstå det som egentligen är av vikt? Att lära sig relatera. Att reflektera. Att misslyckas och börja om. Kanske handlar livet om att börja lyssna. Och att börja leva som om jag har en själ. För i den processen kommer så enormt mycket mer. I den vilar allt.


Titta på den här videon och fundera lite över saken...

Kristian Gidlund & Jill Johnson: "Follow the lights"Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online