Från utbrändhet till livslust: Kan man förbättra sin syn och minska tröttheten i ögonen?

onsdag 12 mars 2014

Kan man förbättra sin syn och minska tröttheten i ögonen?

Coola brillor. Men behöver jag dem?
Jag gillar mina glasögon. Men under min mammaledighet kom jag på mig själv med att allt oftare välja bort dem när jag satt framför datorn (det är mest då jag använt dem). Jag har ett synfel som gör att jag ser bra på långt håll men får problem med trötta ögon då jag växlar fokus från nära håll till långt håll. Min optiker förklarade det som att musklerna i mina ögon jobbar över. 

Nu när jag börjat jobba igen känns det konstigt att börja använda glasögonen igen. Jag har ju klarat mig utan dem en lång tid. Kan jag klara mig utan dem nu också? Jag gjorde lite djupdykningar online och hittade nedanstående teorier.

Det vi äter kan förbättra vår syn
Dara har förbättrat sin syn genom kosten. Här är en video med hennes optiker.
 


Dr. Mercola: så förbättrar du din syn
Enligt Dr. Mercola kan man göra vissa förbättringar av sin syn. Om det fungerar på alla synfel vet jag inte. 


1. Avslappning
Ofta beror synfel inte på att musklerna i ögat är för svaga, tvärtom. De är för starka. Musklerna är starka och spända och genom att jobba med avslappning kan ögat komma i bättre balans.

2. Kisa inte
När man kisar får man musklerna i ögonen att bli än mer spända. Dr. Mercola menar att man istället ska blinka några gånger extra om man får trötta ögon som inte riktigt fokuserar.

3. Undvik att använda solglasögon
Personligen känns det här jobbigt för mig. Jag älskar att använda solglasögon och tycker ju att det är skönt för ögonen. Men tydligen behöver även ögat solljus. Solljuset i sig är näring för ögat menar Dr. Mercola.

4. Förstora inte texten på skärmar
Om man har problem med närsynthet (som jag inte har) ska man helst inte förstora texten på skärmar. Ögat behöver jobba upp sin förmåga att fokusera och när man förstorar texten minskar styrkan i ögat. 

5. Få i dig rätt näring
  • Ät mat som innehåller mycket lutein. Spenat, zuccini, ärtor m.m.
  • Få i dig omega 3. Det får du genom fiskolja eller linfröolja.
  • Ät mycket färska grönsaker och bär. Gärna mörka bär som blåbär.
  • Undvik transfetter och processad mat överhuvudtaget.
Läs mer om Dr. Mercolas teorier

Efterlysning: Har du fått bättre syn? Gjorde du något särskilt?
Har du lyckats förbättra din syn? I så fall, vad gjorde du för att få det att hända? Dela gärna med dig till alla oss med försämrad syn eller trötta ögon.

4 kommentarer:

annelie sa...

SuperIntressant som alltid! Får mycket inspiration genom din blogg!, kram till dig <3

Anonym sa...

Åh är det en bild på dig? så roligt att få ett ansikte på bloggaren :-))

Läser din blogg dagligen och har fått massor av tips för att kunna må bättre och ett förnyat intresse för kosten som läkemedel och ett verktyg att må bra.

Kram Clara

Mia sa...

Min syn förbättrades med förändrad kost. Hade samma problem som du. Nu behöver jag knappt brillorna mer...fast jag läser tonnvis (forskar).

Antonia sa...

Ögongympa! Ögat är en muskel som alla andra muskler på kroppen, om vi slutar använda dem eller hela tiden använder glasögon blir de lata. Har själv just börjat, men tror på goda resultat. Finns massa klipp på youtube. (:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online