Från utbrändhet till livslust: Juice sätter färg på tillvaron

tisdag 26 augusti 2014

Juice sätter färg på tillvaron


Jag är "periodare". Fast nu pratar jag om juicefasta. I höstas juicefastade jag hela eller delar av dagar för att få ordning på Hashimoto's sjukdom (även kallad hypotyreos). Mitt juicefastande har fortsatt men inte lika intensivt och inte lika ofta. 

Underhållsfas när man läker kroppen
Jag ser det som att jag är i en "underhållsfas". Dricker numer juice till frukost och som mellanmål på jobbet. Och på helgerna, som idag, juicefastar jag ibland halva dagar. Då blir det juice till frukost, mellanmål och lunch om man vill se det så. När jag juicar brukar jag även vara noga med att ta extra fisk- och linfröolja. Mår jättebra av det och känner direkt när det är läge att köra mer juice. Men det gäller att anpassa sig efter hur kroppen känns. 


5 kommentarer:

Unknown sa...

Hejsan
har börjat att följa din blogg mycket bra, har fått diagnosen Graves Sjukdom alltså överproduktion men har pendlat upp och ner både över och underproduktion, tappade 7 kg i maj men har gått upp 10 kg och funderar på en Detox är det något speciellt som jag ska tänka på? Träning hur ser den ut för dig? Har själv tränat ganska mycket. Med vänlig hälsning Eva lindh

Jenny sa...

Hej Eva!
Tack för att du tog dig tid och lämnade en kommentar.
Detox är ingen dum idé då jag är helt övertygad om att en av orsakerna till sköldkörtelproblem är en överbelastad kropp (med bla tungmetaller och slagg).
För mig innebär detox att eliminera så mycket gifter som möjligt så att kroppen kan göra sig av med eventuella lagrade slaggprodukter/gifter. Detta i kombination med att jag ser till att äta mycket näring. Det blir mycket juice när jag detoxar. Men jag äter också lagad mat, speciellt när det är ruggigt och kallt ute.
Har du läst denna?
http://komtillbaka.blogspot.se/2014/01/grundprinciper-for-detox-2014.html

Starta dagen med varmt citronvatten. Och drick gärna varmt vatten genom dagen (då det stimulerar tarmarna).
En enormt viktig sak är att få igång magen. Ät blötlagda linfrön, psylliumfrön och Triphala etc. Testa dig fram, följ inte bara andras råd (inte ens mina). Känn efter hur det känns! ...och glöm inte bort halschakrat. Googla på vad det står för.

Allt gott till dig Eva!

Unknown sa...

Tack för svar Har suttit och läst väldigt mycket på din blogg mycket bra saker men har en fråga! alger frågade min läkare om jag åt ! Svar nej frågade varför! Inte bra att ta när man har sköldkörtel problem men har nu läst att kelp är bra och väldigt många äter detta ! Själv har jag uteslutit både gluten och mjölkprodukter försöker äta så ren mat som möjligt men ska göra en detox nu och känna efter Tack för en mycket bra blogg lär besöka denna ett par gånger för tips �� // Eva

Jenny sa...

Hej Eva!
Varför skulle det vara dåligt att äta alger? Var det doktorn som hävdade det?
Jag tänker precis tvärtom eftersom alger innehåller många av de mineraler många med sköldkörtelproblem lider brist på. Dessutom har alger (som chlorella) egenskaper som hjälper kroppen att avgiftas på tungmetaller (något som sägs vara en av orsakerna till sköldkörtelprobelm i första taget).
När jag detoxade mer intensivt i höst och vinter åt jag chlorella varje dag. Nu äter jag det periodvis.
/Jenny

Unknown sa...

Tack !Jenny ska börja med detta har chlorella hemma, eftersom man har amalgam i tänderna och tungmetaller så är det bra Tack än en gång //Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online