Från utbrändhet till livslust: Naglarna visar tecken på näringsbrist

torsdag 14 augusti 2014

Naglarna visar tecken på näringsbrist

En paranöt innehåller dagsbehovet av selen.
Nagarna kan visa vad du lider brist på:

  • Skedformad nagel
    När nageln böjs uppåt snarare än nedåt.
    Brist: Koppar, zink, järn och protein
  • Horisontal grop i nageln
    När du tittar på nageln i profil ser du ett litet "gupp" i nageln. Gropen är inte lika djup som skedformad nagel.
    Brist: kalcium och zink
  • Randiga naglar (längs med nageln)
    Denna kallas även onychorrhexis och innebär ränder längs med nageln. Tunna men tydliga ränder som du kan se på nagelns yta. Vanligt är också att nageln lätt går sönder.
    Brist: protein, järn, folsyra
  • Linje i mitten av nageln
    En linje som går i mitten av nageln. Nageln buktar eventuellt inåt vid linjen.
    Vanligt hos personer med dålig kosthållning, stor alkoholkonsumption, rökning etc.
    Brist: många olika näringsämnen. 
  • Vita prickar 
    Tydliga vita prickar.
    Brist: zink
  • Vita linjer (horisontala)
    Brist: Selen


Video: Nutritional status on your nails

7 kommentarer:

Anonym sa...

Detta är lite spännande tycke jag för jag har läst och hört många som säger att dessa tecken tyder på näringsbrist hos mig. Men då jag går och tar prover för att kolla näringsbrist så påvisas ingen utan snarare ett gott näringsupptag. Så frågan är hur tillförlitligt detta är egentligen.

Unknown sa...

Det är inte bara närings brist. Utan brist på just dom vitaminerna som dina tecken på dina naglar visar. Så man kan säga att tex du har vita prickar/fläckar på naglarna så äter du föf mkt mat som inte innehåller zink så näringsbristen är för zink näringsbrist ;) äta mer mat som innehåller mkt zink lr köpa kosttillskott med zink lr rena zink tabletter. Ja ett exempel, men jag tycker man ska gå till läkaren och kolla vilka vitaminer o sånt man har högst av och vilka som e låga då vet man vad man ska ta som extra :)

Unknown sa...

Det är inte bara närings brist. Utan brist på just dom vitaminerna som dina tecken på dina naglar visar. Så man kan säga att tex du har vita prickar/fläckar på naglarna så äter du föf mkt mat som inte innehåller zink så näringsbristen är för zink näringsbrist ;) äta mer mat som innehåller mkt zink lr köpa kosttillskott med zink lr rena zink tabletter. Ja ett exempel, men jag tycker man ska gå till läkaren och kolla vilka vitaminer o sånt man har högst av och vilka som e låga då vet man vad man ska ta som extra :)

Janice Aliena sa...

This is a very joyful day of my life! I was fortunate enough to contact Oduduwa's email address (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com), Prophet Oduduwa helped me bring back my ex love with magic love spell within short period of time {48hours}.
i have been married for 16 years and it was so terrible because my husband never trusted me and he was really cheating on me and was seeking for a divorce, i love him so much and we had 2 kids together, i love my children and i want them to live and grow up with their father, i was desperately needed to put a stop to the divorce and return love and trust into the relationship.
I read a Post comment online as this and copy Dr.Oduduwa email on the blog post comments on how he has helped a lady called Jennifer Osawe and other people to bring back their ex lover, helping restore marriages and make people rejoyce and happy in their relationship.
i explained my situation to him and then seek his help, Prophet Oduduwa told me, he will help me with my case and here i am now celebrating because my Husband has change totally for good. My husband Anders always want to be by me and our lovely kids and can not do anything without my present around him, Anders my husband presently loves me more than ever before.
i am really enjoying my marriage, what a great celebration. i will keep on testifying on the internet because Dr.Oduduwa is truly a real spell caster that work quick and faster to return loss love. It is free and no side effect.
Dr.oduduwa can also solve problems like as follows:
VOODOO LOVE-SPELL TO STOP DIVORCE, BRING BACK EX love, SPELL TO WIN COURT CASE, SUCCESS AND BREAKTHROUGH SPELL, BLACK MAGIC POWERS FOR FAME, POWER AND WEALTH and VOODOO POWERS FOR DESPERATE NEED TO DIVORCE etc.
please feel free to inform your friends and relatives who are passing through same similar problems in their marriage. i was lucky to came across his contact online blog and it save my marriage.

Adrienne Bernardo Bernardo sa...

Kontakta Dr Sambo nu för Lottery Spell vinnande nummer E-post: divinespellhome@gmail.com
Dr Sambo Whats, App. honom nu +1(267)527-9481

Jag heter Adrienne Bernardo Jag bor i: New Jersey, jag är 55 år gammal, jag vill att du ska veta hur Dr Sambo hjälpte mig, han är generös med lotteri vinnande nummer, tidigt i år 2018 kontaktade jag honom för ett kanadensiskt lotteri nummer , han gav mig och jag vann $ 750,000,000 SEVEN DUNDIG OCH FIFTIG MILLION DOLLAR Jag kan fortfarande inte tro att människor kan få denna typ av befogenheter i dessa moderna dagar. Dr Sambo är bäst, han lägger ett leende på mitt ansikte och min familj är rik nu. Alla måste vara rika, kontakta Dr Sambo för lyckliga vinnande nummer och vara rik hela ditt liv. Kontakta honom nu, det spelar ingen roll var du är, det spelar ingen roll om din status i livet, bara kontakta honom och han kommer att hjälpa dig okej ... E-post: divinespellhome@gmail.com
Dr Sambo Whats, App. honom nu +1(267)527-9481

Bektesh Jehona Sjostrom sa...

Sedan 1 mars 2019 var mitt kärleksförhållande stort kärleksfullt och förtroende, strax efter det att Covid-19 hade gått ut har min make varit så hemsk, det finns ingen öppenhet och sanning i äktenskapet från min kärlekspartner som lurar och ser några andra kvinnor där ute, jag älskade honom så kära och jag vill att han ska älska mig på samma sätt, men han fortsätter att fuska, han är inte konsekvent och tar ansvar som mannen i hemmet, inget barnstöd, vi har två barn tillsammans, Jane och Terry är så härliga barn, de frågar mig hela tiden när kommer pappa att återvända hem, jag måste övertyga dem om att deras far gudar ett jobb i västra länder och de har velat se sin far igen, jag försökte alla mina möjligt bäst att söka hjälp för att få honom hem, min man lämnade hemmet för cirka 11 månader sedan, inga textmeddelanden och inga telefonsamtal från honom och han blockerade mig, jag kan inte kontakta honom igen, jag trodde aldrig på kärlek stava med ljus ljus och andra material kan b ring tillbaka min man hemma, tills min mycket goda vän introducerade mig för en stor man som heter Dr.Oduduwa kärlek stavkanal, jag kontaktade honom och inom några minuter fick jag svar och han berättade för mig allt som krävs och procedur att ta del i kärlek stavning framgångsrikt. Jag följde noggrant alla hans instruktioner och vägledning under bönprocessen för förtrollning av kärlek. det var enkelt och enkelt att förstå snabba svar är säkra. inom några timmar är det gjort och jag fick ett telefonsamtal från min kärleksman som har så länge inte kunde ringa mig på telefon och han ringde mig direkt omedelbart efter att all kärlek stavaktivering är framgångsrik. detta kan hända med någon om du tror att prova idag. Jag är väldigt nöjd med min familj tillsammans eftersom jag gör alla åtgärder för att få honom tillbaka. Jag älskar min man så mycket, jag var redo att göra allt mänskligt möjligt för att få honom tillbaka till mig. vi har båda framtiden tillsammans och jag kan inte släppa honom. Idag är jag väldigt glad att jag har honom mycket nära mig just nu med mer kärlek och förtroende för vårt kärleksförhållande mer än någonsin tidigare. Allt tack till Dr.oduduwa kärlekstempel för brådskande lösning för att få tillbaka ex kärlekspartner. han hjälper dig att lära dig och utveckla bättre sätt att hantera de frågor som står i vägen för dina kärlekslivsmål.
kommunicera e-postmeddelande till Dr.Oduduwa nu dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

Lava Showan sa...

Jag heter Robert Knight, från Förenta staterna,
Jag är skild från en son och min son heter Felix, han är 12 år nu,
Jag hade en dålig upplevelse i mitt tidigare förhållande, det är en väldigt lång historia men jag kommer att förkorta det för att du ska förstå att vi ibland måste fatta ett personligt beslut för att få det som tillhör dig.
Min fru skildes från mig för att gifta mig med en annan man som bodde i samma stad. Jag bad henne om ursäkt och jag bad henne att återvända till mig och till vår son,
för några dagar sedan läste jag en artikel på förhållandeblogg publicerad av Maria Anderson från Sverige, hon delade en livsrelationsupplevelse på en blogg och hon skrev ut e-postadressen till Dr. Oduduwa Love Spell Caster som kan återställa trasigt kärleksäktenskap och få tillbaka tillbaka ex kärlekspartner inom 3 dagar.
Jag trodde aldrig på magi, förrän min son sa att jag hellre skulle prova att få sin mamma hemma.
Jag skickar ett e-postmeddelande till den e-postadress som anges på bloggen för att kontakta Dr. Oduduwa kärleksstav. Jag förklarade för honom allt som händer mellan mig och min före detta fru.
Jag fick ett svarsmeddelande att han kan hjälpa mig att få henne tillbaka hem för att älska och lita på mig som mer än någonsin tidigare, jag försökte det och jag var glad att följa alla instruktioner från Dr.Oduduwa kärleksstav. Bara några dagar efter att jag fick ett telefonsamtal från min före detta fru Laura, bad hon om ursäkt för mig, Laura gick tillbaka hem, hon grät och ber om ursäkt till vår son Felix för att hon lämnat honom så länge.
det fungerar som magi verkligen för det är så fantastiskt hur kärleksstav fungerar så effektivt inom tre dagar stavningsbön.
Jag rekommenderade starkt alla som läser detta vittnesbörd och som genomgår förhållandeproblem att söka hjälp för att återställa sann kärlek och förtroende till kärleksförhållande. oavsett hur länge din partner lämnade dig kan de fortfarande återvända till dig.
det fungerar för mig och så många andra har sagt bra kommentarer om den här stora mannen Dr. Oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online