Från utbrändhet till livslust: Bli av med stressen i ditt ansikte

torsdag 8 januari 2009

Bli av med stressen i ditt ansikte

Detox dag: 8

Nu har sockerabstinensen (förhoppningsvis) lagt sig. Mår prima och känner att jag redan har mer energi än för bara några dagar sedan. Förhoppningsvis håller det i sig men något man ska räkna med är att vissa detoxdagar kan innehålla små "svarta hål". Nivet, när allt känns lite som om man vadade i sirap eller nåt annat trögflytande. Det man kan trösta sig med är att det går över väldigt fort.

Stress och hy
Jag tillhör en av de vars stress lätt avtecknas i hyn. I och för sig, ingen kan stressa utan att det sätter sina spår. Jag får små plitor och får allmänt trist hy. Nivet när all lyster har försvunnit.
Min teori är att stress påverkar hormonerna i kroppen och att de i sin tur påverkar kroppen i sin helhet, tex hyn (har du som läser det här en annan teori är jag nyfiken på den!?). Min hy har förbättrats markant på bara ett par veckors tid. Min mage har också börjat må riktigt bra. Innan detoxen stod magen rakt ut och jag kände mig uppsvälld som en gammal gubbmage (ursäkta alla gamla uppsvällda gubbar). Men nu verkar magen känna sig glad igen. Bra är ju det eftersom magens status även påverkar hur bra man står emot förkylningar, kräksjukor och annat läskigt. Dessutom påverkar magen även huden i ansiktet.

Får du ofta plitor runt munnen? I så fall mår din mage inte så bra. Kanske har du ätit något som du inte mår bra av eller så har du stressat för mycket.

Är du stressad?
Prova på pranayama en eller ett par gånger om dagen.


Nä nu ska jag ta mig ut på en promenad i vintervädret.

Ta hand om dig!


/Din digitala vän

2 kommentarer:

Anonym sa...

vilken jättefin blogg du skriver! :)

Jenny sa...

Tack snälla!
Så kom solen. Underbart namn på din blogg. Ser att du är norrifrån, kul! :)

Ha en finfin lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online