Från utbrändhet till livslust: En längtan efter något mer

måndag 19 januari 2009

En längtan efter något mer

Detox dag: 19

Idag är jag inne på min 19:e detoxdag. Tiden har gått hiskeligt fort. För er som tycker att det låter plågsamt tråkigt att hålla sig ifrån kaffe, socker, alkohol och kött under 19 dagar kan jag berätta att det inte alls är så märkvärdigt. Första dagarna känner man sig trött och hängig men redan efter 5 dagar är koffeinabstinensen borta...och ytterligare 5 dagar är sockersuget borta. Sedan kan man förvisso ha nån liten huvudvärk här och där men i övrigt är det inte så farligt.
Det är helt fantastiskt att kroppen vänjer sig så fort.

Detox för dig som har blodsockerfall
Jag är normalt sett väldigt blodsockerkänslig och blir jag riktigt hungrig känns det som att hjärnan slutar att fungera. När jag har lågt blodsocker blir jag trött, grinig och allmänt korkad. Men sedan ett antal dagar tillbaka har jag ett stabilt blodsocker och behöver inte ens äta mellanmål om jag inte vill (något som var ett måste innan detoxen). Humöret hänger inte längre med i några blodsockerfall.


* Om man vill gå ner i vikt kan jag rekommendera att starta med en detox så att sockersuget lägger sig. Då blir det lättare att hålla en diet. Min erfarenhet är att 10 dagar räcker för att rensa bort sockret och koffeinet.

Stress, kris och längtan efter något mer
Hittade filmen nedan på youtube. Pema Chodron pratar om upplevelsen av att hamna i en kris. När man befinner sig i en kris, depression eller har upplevelsen av för mycket stress i sitt liv händer något inom en. Vi börjar automatiskt försöka hitta en väg att reducera stressnivån. Instinktivt börjar vi leta efter lösningar. När vi inser att de medel vi tidigare försökt med inte längre fungerar börjar vi tillslut lyssna på oss själva, på vårt inre.
Jag tror inte att det är en slump att många människor som har genomgått någon form av kris i sitt liv ofta börjar söka en andlig (eller vad man vill kalla det) mening i livet. En längtan efter något mer börjar gro.
Det är ju inte så konstigt att man instinktivt vänder sig inåt när alla yttre medel känns avverkade. När allt kommer omkring är det ju där inuti som upplevelsen av livet äger rum.


Pema Chodron - The Doorway to Freedom


2 kommentarer:

Sara sa...

Jag vill bara säga att jag tycker om din blogg och hittar massor inspiration hur jag kan må bättre varje dag. Speciellt bra videoklipp. Tack för det :) /Sara

Jenny sa...

Hej Sara!
Tack för ditt vänliga inlägg. Det värmer väldigt mycket. Hoppas att jag får "se" dig här igen fler gånger!

Önskar dig en fortsatt bra vecka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online