Från utbrändhet till livslust: Att hjälpa kroppen bli av med gifter och slaggprodukter

söndag 10 januari 2010

Att hjälpa kroppen bli av med gifter och slaggprodukter

Detox 2010: Dag 7

Äntligen börjar energin så sakteliga komma tillbaka/balanseras. Under de första detoxdagarna har jag känt mig ofantligt trött. Dessutom har några finnar poppat upp från ingenstans och det känns ju mindre kul. Men jag får trösta mig med att det är ett tecken på att slaggprodukter och annat skit har börjat sin resa ut ur kroppen. Man får ha lite tålamod när man drar igång en detox...men det är väl värt mödan.


Hjälp kroppen bli av med gifter och slaggprodukter - drick varmt
Det är givetvis viktigt att dricka ordentligt då man detoxar. Jag kombinerar min detox med Ayurveda och väljer att dricka varmt eller ljummet vatten (gärna med lite färsk ingefära och citron i) eftersom kallt vatten hämmar matsmältningen. Dålig matsmältning innebär lagrade slaggprodukter och gifter i kroppen.

Det är lättare för kroppen att ta till sig varm eller ljummen vätska än kall. Varmt vatten har en mer utrensande effekt på kroppen än kallvatten. Dessutom är det kallt ute och att dricka kallt ökar på Vata som i sin tur kan resultera i obalanser i kroppen.

Tålamod och tid
Men det viktigaste av allt när man detoxar är att ha tålamod och tid för läkning. En detox är verkligen ingen quick fix. Även om man kan känna sig trött och hängig vissa dagar (om man börjar må riktigt dåligt ska man givetvis ta kontakt med sin doktor) så pågår en process som leder till en friskare och starkare kropp och själ.

Relaterade länkar:

5 kommentarer:

messan sa...

Tack för dina tips!
Önskar digg ett gott nytt år också! Ett underbart år för oss!
Kram

Sara sa...

En fråga om varmt vatten :) Jag har hört att det finns mer bakterier i ljummet/varmt kranvatten än i kallt vatten. Hur tänker du där?

Jenny sa...

Messan!
Ett riktigt gott nytt år för dig med! :)

Sara!
Tack för ditt inlägg. Jag tror som du att det finns mer bakterier i ljummet kranvatten. Man ska nog undvika att dricka det. Det är bättre att koka vatten och sedan hälla i kallvatten. Jag kanske borde förtydliga det. :)
Önskar dig en finfin dag!

Robert Almgren sa...

Härlig och intressant blogg, den hamnar bland mina svenska länkar!

Jenny sa...

Robert!
Tack snälla du för att du tog dig tid och lämnade ett meddelande som gjorde mig väldigt glad! :)
Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online