Från utbrändhet till livslust: Detox och sömn

söndag 16 januari 2011

Detox och sömn

Detox 2011, dag 16.

Idag har jag haft lite cravings. Fick suget att försvinna med hjälp av lite nötter och svarta sesamkex. Brukar försöka undvika att äta något när jag har sötsug, men ibland är det lite tufft att stå emot.

Vi behöver mindre sömn när kroppen är i balans
Helgen har tillbringats tillsammans med goda vänner. Det har blivit sena kvällar men jag har ändå vaknat upp tidigt på morgonen, utvilad. Det brukar inte vara så i vanliga fall - jag sover gärna ut på helgerna.

I början av en detox kan man känna sig trött och hängig. Det är viktigt att lyssna till kroppen och låta den vila ordentligt, speciellt de första två veckorna.

Något jag har gladeligen lagt märke till är att jag varje gång jag kommit en bit in i en detox-period behöver mindre och mindre sömn. Jag har i snitt en timme kortare sömn när jag har detoxat en månad kontra innan jag startade min detox.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad bra du är som klarar detoxen så väl! Väldigt roligt och inspirerande att läsa dina bra inlägg. Jag har ju försökt att hänga på fast i en nybörjarversion och det har blivit en vecka utan socker och med promenader i det ljus som finns. I övrigt har jag varit mycket som vanligt men jag tänkte försöka bli lite bättre detoxare vecka för vecka, och försöka följa dina tips, då jag har inte disciplin nog att gå från jullov till helt yogaliv men jag jobbar på det och är pepp! Jag vet när jag tränade mycket förr så vaknade jag med alltid tidigt på morgonen utvilad, som du säger att det märks vilken kondition kroppen är i

Jenny sa...

Anonym!
Tack snälla för att du tog dig tid och lämnade en kommentar.
Det allra bästa tror jag är att prova sig fram. Att följa sin instinkt och sin nyfikenhet. Vi är alla så olika till kropp och själ.
Toppenbra att du testar dig fram!
Har det gått bra med sockret? Önskar dig lycka till!

Anonym sa...

Tack! Och detsamma. Det har gått bra men man har ju varit sugen flera gånger...och det känns bra att inte ge efter för det efteråt. Men som sagt är det ju bara socker jag tagit bort- har fortfarande honung i teet, dricker mycket kaffe osv. Det är nog därför jag klarat det. Ja sant. Men som skönt är att när man vill ta bort dessa saker för att avgifta kroppen känns det inte som ett krav/ngt jobbigt, man vet att man kommer må bättre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online