Från utbrändhet till livslust: Ifrågasätt dig själv: att skapa ett rikare liv genom att bli medveten om sina begränsande uppfattningar.

torsdag 13 januari 2011

Ifrågasätt dig själv: att skapa ett rikare liv genom att bli medveten om sina begränsande uppfattningar.

Alla har vi föreställningar och uppfattningar som begränsar oss i livet. Ibland är vi så övertygade om våra egna uppfattningar att vi aldrig ser dem från något annat håll än "det vi vet är sant". Det kan handla om människorna och miljön runtom oss men lika ofta om oss själva. Begränsande uppfattningar kan få oss att bli övertygade om att livet måste vara på just det här sättet. Eller så "vet vi" att vi inte klarar av en viss sak.

I värsta fall lever vi våra liv utan att reflektera över våra tankar, känslor och uppfattningar. Ett utmärkt recept för att bli rädd, bitter, deprimerad och själsligt osund.

Ställ dig själv frågan vilka begränsande uppfattningar du har!
Alla bär vi enorm kraft och potential inom oss. Om vi alla vågar undersöka oss själva inuti (hur vi tänker, resonerar, känner och upplever) kommer våra liv att bli rikare.

A man only becomes wise when he begins to calculate the approximate depth of his ignorance.” Gian Carlo Menotti

Limiting beliefs:Relaterade artiklar:

4 kommentarer:

Anonym sa...

Återigen ett underbart klokt inlägg, tack! Jag ska utforska din feågeställning lite närmare på min egen blogg. Trevlig helg!

Bli rik i ditt liv!/Ann sa...

visa ord!håller också på att fundera och filosofera över sånt. varma hälsningar från en som också varit utbränd!Bli rik i ditt liv!/Ann

Anna Gabriella sa...

Tränar just nu en yoga-intensivperiod och den hjälper till att medvetandegöra de begränsande uppfattningar man bär på - fantastiskt! Håller med om att du skriver kloka ord! - Anna

Anonym sa...


Du tar upp många viktiga ämnen som gäller livet.
Är själv utbränd och varit sjukskriven en tid och funderar mycket över prioriteringar i livet och vilket liv som jag behöver för att må bra.
Bryta livsmönster tar ju tid men det är intressant på vägen.
Tack för din blogg!/Ulrika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online