Från utbrändhet till livslust: Detox och träning

söndag 23 januari 2011

Detox och träning

Detox 2011, dag 23.

Sedan 10 dagar har jag kommit igång med träningen. Men hur funkar träning ihop med detox egentligen? Är det bra att träna när man detoxar?

Kan man träna när man detoxar?

Det finns många sätt att detoxa på. Dricker man bara juice är intensiv träning förmodligen inte särskilt bra. Själv äter jag mat och då går det utmärkt att träna. Men de första två veckorna brukar jag inte träna alls.

Var försiktig med intensiv träning i början av din detox

Man ska vara försiktig med intensiv träning när kroppen ställer om "systemet". Socker-, koffein- och nikotinavgiftning kan göra en skakig och svag och då är det inte bra att pusha sig själv. Lugna promenader brukar funka bra även den första tiden.

Känner efter själv vad du mår bäst av, låt känslan och intuitionen bestämma. Ta tillfället i akt att öka på din kroppskännedom.

Hur tränar jag under detoxen?

Första två veckorna tar jag det lugnt med träningen men såsnart jag känner att kroppen börjat bygga upp energinivån brukar jag öka på (det faller sig ofta naturligt). Jag försöker att lyssna in vad kroppen vill ha. Om jag har haft en stressig dag på jobbet och känner mig uppe i varv är det inte alltid bra att köra ett intensivt pass efteråt. Då brukar jag ta en promenad eller köra lugn yoga istället.

Om du känner att du har hög nivå av stresshormon i kroppen är det extra viktigt att du lyssnar in kroppen. Att pusha sig själv på gymet eller på löpbanan är inte alltid det allra bästa för läkning av stressrelaterade symptom. Känn in kroppen och vad den behöver/vill ha. Lär dig förstå vad som är bra och när.

Den här veckan har jag tränat enligt följande:

Måndag: Spinning (intensivt)
Tisdag: Vila
Onsdag: Spinning & styrketräning (intensivt)
Torsdag: Yoga hemma (lågintensivt)
Fredag: Konditionsträning på gymet (intensivt)
Lördag: Vila
Söndag: Långpromenad (lågintensivt)

1 kommentar:

Anonym sa...

Heja, säger jag bara! Du är mycket duktig. Har läst mkt på din blogg, och du klok och medveten och driven mot att må bra. Finns många som mår dåligt som på något vis vill må dåligt. Kanske för att det känns enklast så. För att må bra, måste man ju gå ur den trygga bubblan, och "ut i den stora okända världen."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online