Från utbrändhet till livslust: Vikten av att stanna upp - medvetenhet och stress

tisdag 11 januari 2011

Vikten av att stanna upp - medvetenhet och stress

När vi stannar upp får vi chansen att komma i kontakt med oss själva.
Stress som får löpa amok (dvs att vi agerar i omedvetenhet och låter stressen ta över) äter vår energi och gör oss olyckliga. Att stanna upp är att börja lyssna och betrakta hur vi tänker, känner och upplever här och nu. En liten stunds paus kan göra att vi återtar kontrollen igen.

När vi kopplar på medvetenheten kan vi se livet med klarare, tryggare och lugnare ögon.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej hej, nu har jag läst ikapp några dagar här på din blogg och du skriver så mycket tänkvärt. För mig är vila och avslappning A och O om jag ska fungera. Så fort jag kommer in i ett snabbare tempo och glömmer av att ta mig tid att stanna upp och rikta mig inåt, så säger kroppen ifrån. Tur att kroppen är klokare än jag ;) Lycka till med din fortsatta detox. Vad härligt att du fått mer energi och känner dig mindre grötig och mer peppad!!

Jenny sa...

Hej!
Ja, visst är det lätt att glömma bort nuet...att springa på. Vila är ju ett väldigt brett begrepp, så mycket mer än sömn. Att stanna upp är en sorts vila.
Jag glömmer bort det där ibland och rusar på. Det är lätt att gå på "autopilot". Försöker påminna mig själv om det lite då och då. Medvetenhet är färskvara, likt konditionen...
Brukar du meditera?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online