Från utbrändhet till livslust: Vad händer efter man har detoxat klart?

torsdag 27 januari 2011

Vad händer efter man har detoxat klart?

Detox 2011, dag 27.

Dag 27 av 35. Inte långt kvar. Men vad händer efter en detox? Kan man med gott samvete kasta sig över vinflaskan, godisskålen och kaffepannan?

Var försiktig med socker, alkohol och kolhydrater efter en detox
Det kommer en dag då detoxen är över. Kroppen kommer då att ha stabiliserats och rensat ut en hel del slaggprodukter och gifter. Så även sinnet. Jag upplever en stor skillnad i hur jag fungerar inuti. För mig är detta lika mycket en inre upplevelse som det är en fysisk. En fantastisk känsla.
Mina tankar är klarare och jag känner att jag har kommit i kontakt med min själ.

Att låta detoxens slut bli en början
För mig är den här detoxen ett sätt att starta om kropp och sinne. Det är inte ett slut, det är en början. Jag har valt att ta hand om mig själv extra mycket under en dryg månads tid (något som man ibland slarvar rejält med). Mitt mål är att fortsätta även efter jag slutat detoxa. Jag funderar just nu kring hur min efter-detox ska se ut.

Men om man vill unna sig nåt gott efter detoxen?
Visst, gör det. Men var försiktig. Tänker du drinka vin första dagen efter en detox, tänk då på att det inte är samma läge som innan detoxen. Din kropp kommer att vara flera gånger mer känslig mot exempelvis alkohol än du var innan (en tredjedel av cellerna i din lever kommer att ha hunnits byta ut under en enda månad, på 3 månader har alla celler bytts ut!). Likaså kommer du att vara känsligare mot vetemjöl och socker. Det är inte ovanligt att man blir snurrig då man dricker kaffe heller.

Det kan också vara så att du inte alls känner något sug efter att "svulla". Anledningen till detta är att du har rensat ut det kemiska behovet av alla "godsaker", din kropp har vant sig av med alla gifter och är inte beroende.

Det uppstår en intressant känsla då man inte längre är beroende av någon kemisk reaktion i kroppen. Man kommer närmre sitt sinne och sin själv.

2 kommentarer:

Miss C sa...

Jag har detoxat några gånger men jag har helt ärligt aldrig märkt nån skillnad. Det känns lite snopet.

Jenny sa...

Hej Miss C!
Trist att du inte känner av någon skillnad om du lagt ner energi på en såpass stor förändring som detox är. Man kan ju vända på det och se det som att du förmodligen lever så sunt att du inte har så mycket slaggprodukter och gifter i kroppen...och inte heller sockerberoende. Bara att gratulera! :)

Önskar dig en ljuvlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online