Från utbrändhet till livslust: Forskning på vatten - ett bevis på att vi kan läka oss själva?

fredag 7 januari 2011

Forskning på vatten - ett bevis på att vi kan läka oss själva?

Våra kroppar består till större delen av vatten. Vi kan inte leva utan vatten. Men vad är vatten egentligen? Vad har vatten med självläkning att göra?

För drygt ett år sedan såg jag en dokumentär om vatten (länk lite längre ner). Den är ungefär en timme lång men väl värt varje minut. Den beskriver vatten som mer än bara en fysisk substans.

Vatten är levande materia - som påverkar oss på cellnivå
Vatten är liv, levande materia. Vatten har ett minne och kan ändra egenskaper beroende på miljö. Forskning har gjorts på vattenmolekyler i fruset tillstånd. Den japanska forskaren Masuro Emoto frös ner vattenmolekyler samtidigt som han projicerade olika känslor och ord (se bild nedan).Bilden ovan: Vattenkristaller som projicerats med tankarna "kärlek och tacksamhet" kontra "Jag hatar dig".Kan vi läka oss själva?
Om vattenmolekyler påverkas av våra tankar kan man nog tänka sig att de även påverkar, inte bara oss utan även vår omgivning. Att leva i en miljö fylld av negativitet påverkar oss, vilket egentligen är helt logiskt? Våra kroppar består av 70% vatten och om man ska tro forskningen som gjorts har vi enormt stor makt att påverka både oss själva och vår omgivning.
Jag tänker att denna forskning ger mig en otroligt inspirerande tanke: kanske är detta beviset på att vi kan heala oss själva och vår omgivning med kärlek, glädje, omtanke, livslust och många fler underbara tankar/känslor!?

Water science documentary 2008
(uppdelad i flera delar, klicka på filmen så får du upp resterande delar till höger).

1 kommentar:

Orchid sa...

Hej !
Hittade din blogg häromdagen och jag måste bara skriva, vilken bra blogg. Jag gick in i väggen för 1 år sedan och har nog fått ett bakslag för allt känns jobbigt och svårt. Och man kan träffa hur många läkare som helst utan att det ger så mycket om dom inte varit med om det själva. Har upptäckt att det bästa är att prata med andra som har liknande upplevelser.
Ensam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online