Från utbrändhet till livslust: Aktiv människa eller på rymmen från dig själv?

lördag 18 februari 2012

Aktiv människa eller på rymmen från dig själv?

I vår värld är skräcken för att verka lat så stor att många springer ett ambitiöst maratonlopp genom sina liv. Alltid tillgänglig och alltid där för andra, för jobbet, för vänner och familj som behöver en. Men är det så enkelt att man bara råkar vara "den där tillgängliga typen" eller kan det ligga något annat bakom det överenergiska beteendet?

Är du aktiv av glädje eller rädsla?
Att stanna upp och tillåta sig själv att inte göra nånting innebär utrymme för tankar och känslor. Ja, för det är då känslor och tankar som vi medvetet eller omedvetet trycker undan genom aktiviteter av olika slag kan poppa upp. Det är endast när vi befinner oss i stillhet som vi öppnar oss för den värld som vi har inom oss.

Att stanna upp och göra ingenting kräver mod
För en "överaktiv person" kan en lugn stund vara direkt kopplat till obehag. Många klarar inte av att meditera eller ens sitta stilla utan att en krypande känsla sköljer över en. Att öppna dörren inåt för första gången kan kännas på många olika sätt. Man gör dock klokt i att fråga sig själv vad denna "rastlösthet" som det ofta får heta är kopplat till?

Hur ska jag kunna utvecklas om jag inte ens är i kontakt med mig själv?

Ett liv utan onödigt lidande
Om vi är i kontakt med oss själva eller inte påverkar vilka val vi gör i varje stund. En trött, stressad, orolig eller ledsen kropp och själ kan aldrig blomstra om den utsätts för mer stress.
Att komma i kontakt med sig själv kan vara början på något helt nytt. För hur ska vi kunna utvecklas till det bästa vi kan vara om de val vi tar i livet endast är baserade på det som finns utanför oss?

Ge dig själv utrymme att komma i kontakt med ditt inre. Det är den viktigaste och mest kraftfulla vägen till läkning, balans och utveckling.

6 kommentarer:

Linda sa...

Den här bloggen är så otroligt bra. Den hjälper mig så mycket!
Tack för ett klokt inlägg

Jenny sa...

Hej Linda!
Tack snälla du för att du tog dig tid och lämnade en kommentar. Den uppskattas enormt mycket!
Önskar dig allt gott!

Anonym sa...

Kan bara hålla med i Lindas kommentar! Du har kloka tankar och verkar ha lätt för att få ner dem på pränt. Själv så har jag många tankar fast svårare att få ner dem i skrift. Då är det lätt att gå till din sida för att läsa och reflektera. Det hjälper många gånger bättre än alla sidor om meditation, yoga m.m.,m.m.!

Anonym sa...

Jag håller också med ovanstående din blogg är jättebra och ger massa bra tips!

Så glad att jag hittat hit :)

/Johanna

Anonym sa...

Jättebra skrivet! Du verkar klok :)

Anonym sa...

Tack för de tänkvärda raderna. / Marie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online