Från utbrändhet till livslust: Att läka och utvecklas i ensamhet

fredag 28 juni 2013

Att läka och utvecklas i ensamhet


I don't want to be alone, I want to be left alone.” sa Audrey Hepburn. 

Att umgås med sig själv, ett viktigt steg i att läka och utvecklas 
Vår rädsla för ensamhet kan ibland motverka att vi tar oss tid till avskiljdhet, dvs att umgås med oss själva i ensamhet. Det är inte lätt att få till den där stunden för avskiljdhet. Eller så väljer vi helt enkelt att prioritera annat. Att vara i kontakt med andra och annat är en stor del av vår dag. När man fokuserar helt och hållet på det som är utanför sig själv är det lätt att tappa bort kärnan av det som är jag.

Det är inte ovanligt att man kan känna obehag och rastlöshet när man är ensam med sig själv. Det gäller att påminna sig själv om att det där obehaget för mig närmre något bra. 

Håller jag mig sysselsatt för att slippa möta mig själv?
Det kan till och med vara så att vi ser till att hålla oss sysselsatta så att vi inte behöver komma i kontakt med vårt inre. Det kanske finns något där som vi omedvetet eller medvetet inte vill ta itu med? 

Ett vanligt beteende är att i rastlöshet sysselsätta sig med TV, kvällsjobb, smartphones, radio och slösurfande. Något som täpper till vår koppling till vår inre värld. Ofta i omedvetenhet.

Vår intuition utvecklar vår potential När vi tillåter oss själva att vara i ensamhet och i tystnad, det är då vi börjar lyssna. Det är när vi börjar lyssna som resan tar fart. Och visst kan vi stöta på saker som gör ont att bearbeta. Men, när allt kommer omkring kan det aldrig vara bli fel om vi är i kontakt med vår intuition. För det är genom vår intuition och vår kontakt med vårt inre jag som vi ger utrymme till att utveckla den potential som vi alla bär inom oss. Det är här vi stärker vår hälsa, blir bättre på att uppleva och leva och startar resan mot att förverkliga våra drömmar. 


“Silence is a source of Great Strength.” 
― Lao Tzu


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online