Från utbrändhet till livslust: Socker- och kolhydratsabstinens under detox

fredag 7 januari 2011

Socker- och kolhydratsabstinens under detox

Detox, dag 6 & 7.

Nu har socker- och kolhydratsabstinensen satt in. Igår hade jag lätt huvudvärk och fick då och då en svaghetskänsla i kroppen, liksom darrig. Kände mig grötig i huvet och allmänt trög.
Körde fast med bilen (snöskottningen i storstan funkar inte så bra) och kämpade med spaden bland snödrivorna. Hade inga problem med att skotta och kände att jag hade styrkan. Men när jag gick och la mig lite senare kände jag mig lätt illamående och darrig.

Detoxmiddag dag 6
Middag igår bestod av ugnsstekt lax, blomkålsmos, stekt rödlök och broccoli.

Blomkålsmos kanske låter trist men det var verkligen en hit...och enkelt att göra. Skär upp ett färskt blomkålshuvud, kasta ner i kokande vatten. Låt koka i några minuter (inte för länge), typ 3-4 minuter. Häll bort vattnet och tillsätt lite olivolja, salt och svartpeppar. Kör med stavmixern (eller i mixer om du inte har en sådan). Jag slängde i en liten klick (1-2 msk) creme fraiche och det blev supergott!

Imorse (detox, dag 7) när jag vaknade upp kände jag mig piggare. Än så länge inga tecken på darrighet eller kolhydrat-sötsug.

5 kommentarer:

Kristina sa...

Jättespännande att följa din detox-resa :) Jag kan verkligen känna igen mig i känslorna med illamående och darrighet! Längtar tills det är dags för min detox! :)

Jenny sa...

Tack Kristina!
Ja, det är lite skakigt i några dagar. Gäller att hålla fast vid ursprungsplanen, det brukar ju gå bra. Känslan "på andra sidan abstinens-tröskeln" är fantastisk, det är den jag försöker fokusera på. :)
När ska du köra detox? Kan man följa dig på din blogg (fin blogg förresten, var in och kikade där nyss!).

Önskar dig en finfin dag och helg!

Anonym sa...

Tack för att du delar med dig, jättespännande och peppande att läsa! Jag gjorde detta i höstas och har varit konsekvent ända fram till jul. Jag kan säga att allt socker och vitt mjöl m.m. satte sina spår direkt i kroppen bara på ett par dagar. Nu är jag på banan igen, så jag tar tacksam emot dina tips på teer m.m. :)

Jenny sa...

Heligvardag:
Tack för inlägget.
Härligt att höra att du är på banan igen. Hur märker du av att du äter mindre socker och vitt mjöl? Blir du mindre hungrig? Andra positiva egenskaper?
Imponerande att du klarat av att hålla dig ifrån sockret sånär som på några dagar. Bra jobbat!

Anonym sa...

Tack :) JA, att avstå från socker och vitt mjöl ger flera positiva effekter för mig: stabilt blodsocker = minskat sötsug och jag har inget sug efter att småäta mellan måltiderna, stabilare humör, piggare på eftermiddagen, magen mår mycket bättre (fungerar som den ska ;)) lättare känsla i kroppen. Plus att jag också som en bonus gått ner lite i vikt (fast det var inte målsättningen). Fördelarna efter abstinensfasen överväger helt klart jobbet :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online