Från utbrändhet till livslust: Lycka är livslust

måndag 22 februari 2010

Lycka är livslust

Jag läste nyligen ett citat i en tidningsartikel där någon sagt att "Lycka är att ha livslust". För mig känns de orden så klockrena på något vis. För mig är livslust ett så mycket mer konkret sätt att se på livet än självaste begreppet "lycka".

Lycka är alla de små sakerna i livet samlade
Lycka kan ofta kännas lite diffust och svårdefinierat. Men vad är lycka om inte att njuta av det som finns framför och inom en? Att se solen gnistra i snön, lungorna fyllas av ny luft, längta efter något/någon eller sjunga för full hals till en riktigt bra låt i bilen.

Ja, lycka är alla de små sakerna i livet samlade. Livslust är kittet. Att känna tacksamhet, glädje, öppenhet...och njuta av de små tingen är vägen till den stora lyckan tror jag.
Kanske är det just så att det är livslusten, i nuet och till de små sakerna i livet som vi behöver jobba för att bli lyckligare?

Önskar er alla en varm, skön och vilsam kväll mitt i all snö och kyla!

4 kommentarer:

Yogamamma sa...

Vilken fantastisk blogg du har! Jag har varit runt och kikat bland flera inlägg och konstaterar att jag hittat en ny favorit. Ser fram emot att botanisera här. Mer och mer. Tack!

botanosofi/Maria sa...

Hej igen! Jag har också precis gått runt och funderat på de här sakerna. Särskilt tacksamhet. Vi konstruerar om betydelsen av dessa ord under livets gång, de missbrukas även, kommersiellt och för att uppfostra. Det gör att somliga av oss glömmer att lycka, tacksamhet och förnöjsamhet är medfödda.
Att låta sej födas är det största sättet att visa sin tacksamhet. Att ta emot livet. Att vandra runt som 1 åring och kräva det som tillhör livet är tacksamhet i dess fulla kraft. Tacksamhet kommer innifrån hjärtat och kan aldrig läggas på utifrån. Jag tror att när tacksamheten och tillrättavisningar om lycka påförs en människa så börjar skulden och skammen gro. För vad kan man vara tacksam över än det som rätteligen tillhör vårt alldeles egna liv.
Kram Maria

Jenny sa...

Yogamamma!
Tack snälla du för din kommentar. Den värmer mycket! :)
Önskar dig en vilsam och skön söndag.

Botanosofi/Maria!
Tack för dina kloka ord. Jag tror som du att tacksamhet är något som finns inom oss...liksom kärlek. Det finns där inom räckhåll för oss hela tiden. Det är så enkelt att det blir svårt ibland...och därför är det så viktigt att bli medveten om vad som försigår inuti. Det är ju så lätt att slå på autopiloten och låta sig styras av sina sårade känslor eller rädslor. Medvetenhet är en kraft som inte ska underskattas. Att medvetet betrakta sitt inre och det som finns utanför.
Kram på dig!

עדי חיון sa...

För några månader sedan gick jag igenom samma förhållande / missförstånd med min man, vi har varit gifta i över 6 år, det var verkligen sött och ibland sent i fjol var det så hemskt eftersom min man började fuska på mig och letade efter en sätt att skilja mig, vi bröt upp innan 3 månader efter och vi kom tillbaka igen första kvartalet i år, bara förra månaden lämnade han mig helt och hållet med våra två barn bakom sig utan att säga ett ord. Jag var så förvirrad att undra vad som kunde ha gått fel. Tidigare deltog vi båda i äktenskapsrådgivning / seminarier och slutligen bestämde jag mig för en terapeut men till nytta jag älskar den här mannen och jag vill ha honom tillbaka så desperat om inte på grund av mig själv men för barnens skull kommer de att sakna honom och jag vet inte hur jag kunde förklara saker för deras förståelse. Jag läste en inläggs kommentar online hur en valentinbaserad journalist hitta sann kärlek efter 9 år av relationen hjärtbråk och hon blev gift omedelbart några veckor efter att Drigbinovia lunchade en stava för henne att hitta sann kärlek och gifta sig. Jag hade turen att få tillgång till Den personliga e-postadressen doctorigbinovia93@gmail.com av den andliga healen och en kärleksspellare.
Jag älskar min man så mycket. Jag kunde inte ha gjort något för att skada honom eller få honom att känna sig dålig längre. Jag ville bara ha honom tillbaka till att älska mig för alltid. så jag skickar ett meddelande till Drigbinovia-e-postadressen jag kopierade på blogginläggets kommentar. Jag förklarar min förhållningssituation till Drigbinovia och han lovade att hjälpa mig att få min man tillbaka hem. Jag gav det ett försök eftersom det inte finns något annat jag kunde ha gjort för att få hem hemma omedelbart på kort tid. så förvånansvärt fick jag ett telefonsamtal från min man efter två månader lämnade han hem utan ett ord eller meddelande, jag var så glad och jag hämtade snabbt han telefonsamtal och han försäkrade mig om att han kommer att komma över nästa dag och se Han kom hem hemma i går och ber om ursäkt, men framför allt är jag glad idag är han hemma till mig och våra underbara barn, det här är min största glädje av året. Jag bryr mig inte riktigt vad det betyder att det blir gjort men jag tror att jag inte ens spenderade mycket pengar som folk kanske tror. Jag följer bara Drigbinovia instruktioner och jag gjorde vad offer eller stavning process som krävs var allt gjort för min räkning. nu när jag pratar med dig nu lever jag och min man båda lyckligt tillsammans för alltid. Jag älskar honom så mycket. Min poäng är att han var min första kärlek åtminstone det är vad det känns och jag gjorde allt mänskligt möjligt för att få honom hem hemma genom hjälp och hjälp från Drigbinova, den inhemska andliga healaren.
Jag är tacksam och tacksam för Drigbinovia stor man. Jag var först med rädsla för tvivel, men jag ger det ett försök och det fungerar för mitt gott. Jag är säker på att det här kommer att fungera för dig också, 100% säker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online