Från utbrändhet till livslust: Att lära sig se rodret med vilket jag kan ändra riktning

torsdag 3 mars 2011

Att lära sig se rodret med vilket jag kan ändra riktning

Idag vill jag påminna mig själv om följande för att utvecklas och må bra:
 • Lyssna på sanningen inom dig
  Var brutalt sann mot dig själv. Att ljuga för sig själv eller vägra lyssna på vad min inre röst säger mig är att leva motströms. Det brukar sällan funka bra i längden.

 • Bli mer medveten
  Medvetenhet är att lägga märke till och betrakta det som försigår inuti mig själv likväl som utanför. Hur och vad tänker jag? Vad känner jag och varför? Hur ser min inre dialog ut? Om jag är negativ är det min negativitet jag måste lära mig förstå, inte det som triggade den. Negativitet är en respons på något. Min inre värld påverkar den yttre.

 • Ta ansvar - det är ingen annans fel.
  Tyvärr är det ju vi själva som ansvarar för våra liv. Det finns ingen annan att skylla på. Om jag ska må bra i mitt liv måste jag förstå att det är jag och ingen annan som styr skutan. Oavsett var jag befinner mig i livet kan jag välja riktning från här och nu.

 • Förlåt!
  Att förlåta är att släppa taget om något som kanske har kontrollerat mig i åratal. Det kan vara en person, en rädsla eller en händelse. Att förlåta är inte att acceptera att bli dåligt behandlad (tvärtom), det är att släppa taget. Inte att förglömma att förlåta sig själv. Förlåtande är en handling av kärlek. Det är att höja sig själv medvetandemässigt och frigöra sig från smärta.
 • Ge och upplev kärlek
  Förstå att relationer till andra och dig själv är det viktigaste du har.

6 kommentarer:

E. sa...

Vilken fin och tänkvärd blogg du skriver, som jag tror att jag kommer att ha stor nytta av!!! Kommer att återkomma och läsa ikapp lite också... Du har ju skrivit väldigt länge, så jag får acceptera att jag nog varken har kraft att läsa ikapp allt och kanske inte heller koncentration för att ta in det du har skrivit. Kanske är det från nu och framåt din blogg har betydelse för mig, så det tidigare spelar ingen roll. Men jag är en person som så gärna vill läsa ALLT, göra ALLT! Till 100%... Ett ypperligt tillfälle att öva på att inte göra det;-)

Skriver också blogg, men fokuserar på allt fint och viktigt för mig i livet, för att må bättre:-) Välkommen du också!

Varm kram
/E.

Jonna sa...

Mmm...att vara brutalt sann mot sig själv är inte lätt, men väldigt befriande. Jag fascineras själv just nu över en upptäckt jag gjort om mig själv där jag trott jag var sann, men nu har insett att jag inte varit det fullt ut. Tack för kloka, tänkvärda ord!

Elin sa...

Vilken underbar blogg du har! Oj, här kommer jag spendera många timmar, blev så glad när jag hittade hit och bara kände mig så där riktigt hemma! Du skriver helt fantastiskt, orden bara landar rakt i mitt hjärta som mjukaste bomull! Ta väl hand om den otroliga gåva du fått! Du inspirerar och leder många kunskapstörstande själar med din erfarenhet och visdom! Stor innerlig kram till dig!

Enjoying my *new* lifestyle sa...

Jag har och är fortfarande i karusellen av detta med utbrändhet, förlusten av mitt jobb, samt FK och allt som hör där till. Du har nog varit med om samma sak som jag håller på med och det känns skönt att få vara en del av andra med samma situation. Tack för att Du finns!! Jag kommer att lägga till Dig hos mig så jag kan följa dig och din blogg :)) Kram

Jenny sa...

Hej E!
Tack snälla du för att du tog dig tid och lämnade ett inlägg. Det värmer verkligen enormt mycket.

Ser fram emot att läsa din blogg med!

Jonna!
Tack för ditt inlägg. Livet är både och hela tiden. Allt existerar samtidigt. Det är inte en lätt väg att gå att vara 100% sann mot sig själv och andra (vad är sanning?)...och det är inget man bara väljer en gång. Man måste välja det om och om igen, varje dag. Det är inte lätt att vara människa alla dagar precis. :) Du skriver att du fått en insikt om dig själv. Det är både läskigt och fantastiskt på en och samma gång. Hoppas att det ledde fram till något bra! Tack för att du delade med dig.

Elin!
Tack snälla du för ett otroligt fint inlägg. Jag blir verkligen så otroligt glad när jag läser dina ord. Det uppskattas mer än du någonsin anar. En stor innerlig kram tillbaka! :)

Anna sa...

Jag hittade precis din blogg och blev så glad, så många tankar jag har som du har fått ner så tydligt i skrift. Och så mycket klokt. Tack, tack, tack och hoppas du kommer fortsätta länge :o)
/Anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online