Från utbrändhet till livslust: Att lära sig förstå vad som driver ens beteendemönster

torsdag 4 augusti 2011

Att lära sig förstå vad som driver ens beteendemönster

Motivated by fear or vision?

5 kommentarer:

Amo sa...

Hej!
Hittade den här bloggen via en länk från en länk från en länk.

Men oj så glad jag är att jag hittade dig! Jag känner igen mig, gick in i väggen för drygt ett år sedan och är på väg ut ur en efterföljande depression.

Men desto större, jag blir glad och inspirerad av att läsa din blogg. Den är tänkvärd och påminner mig om de verktyg jag använder mig för att komma tillbaka, de tankegångar jag ska använda. Borde läsa flera av inläggen varje dag bara för att påminna mig om det viktiga i livet. Men det är just det, då missar jag ju det viktiga, eller hur.

Tack för att du skriver och delar med dig. Jag kommer definitivt att återvända fler gånger.

Åsa sa...

Vill tacka för att du delar med dig.. Den här bloggen kommer att ha stor betydelse för mig.. Jag mår inte bra, jag skulle gissa att jag är på väg till att bli utbränd (både psykologer och läkare som sagt det till mig)- vill självklart inte komma dit och ska nu börja gå i samtal och den här bloggen kommeratt hjälpa mig framåt, det är jag säker på.. Hoppas finna svar hur jag ska lösa mina problem.. Jag sitter med tårar i ögonen i vartenda inlägg du skrivit! Tack!!

Anonym sa...

Jag känner igen mig i allt som skriv om utbrändhet, och har också varit sjukskriven då jag kolapsade både fysiskt o psykiskt. Nu har det snart gått ett år och jag trodde jag kunde vända tillbaka till mitt jobb och arbeta "nomralt", men det går inte... Jag bara börjar gråta o får panikångest. Jag vet att det är mina egna tankar o stress och jag försöker vilja vara frisk. Men allt är ändrat, känns som jag inte kommer tillbaka till verkligehten som den en gång var. Varför är det så många som drabbas av detta? Är det ett virus? Måste alla bli Yogis för att överleva? Jag kan iallafall inte komma på ekorrhjulet igen, hela min kropp säger ifrån, och jag vet inte vilken väg jag nu ska... alla kan ju inte bli Hälsocoacher, skriva böcker o hjälpa andra. Jag vill bara känna att världen går ihop igen. ... Tack för din blogg. Anna J

Pernilla sa...

Otroligt inspirerande klipp!! Det tar jag till mig! Tack för att du tar dig tid att skriva inlägg och leta upp inspirerande klipp som hjälper även andra!!
/Pernilla

Jenny sa...

Hej Amo!
Tack snälla du för att du tog dig tid och lämnade ett inlägg. Det uppskattas långt mer än du anar.
Önskar dig det allra bästa på din resa!

Hej Åsa!
Tack för att du tog dig tid och för att du ville dela med dig om din erfarenhet. Det uppskattas verkligen.
Du verkar ha kommit långt i dina tankar. Modigt av dig att ta tag i det där som gör att du inte mår bra. Jag har själv gått i samtal och för mig var det på många sätt ett wake-up call och en väg framåt.
Jag skickar över en tanke till dig och önskar dig allt väl på din resa. Hoppas att vi hörs av här på bloggen igen! Kram

Hej Anna J!
Tack för ditt inlägg och för att du delar med dig av din upplevelse.
Trist att höra att du upplever dig inte kunna komma ur din situation. Vad som orsakar en utbrändhet eller utmattningsdepression är svårt att säga men för mig var det nog så att pusselbitarna trillade på plats med lite tid.

Jag tror inte att alla måste bli yogis för att komma ur sin utbrändhet. Jag själv blev verkligen ingen yogi. Men för mig kom Ayurveda, mindfulness och meditation att bli extremt bra verktyg för att balansera upp min kropp och min själ (fortfarande). Jag tror på att leta åt ett håll som känns sunt för en själv. Det viktigaste är att våga öppna dörren inåt.

Din kropp och själ verkar ge dig kraftiga signaler i och med panikångest. Jag har själv upplevt det du beskriver så du har min fulla medkänsla.
Jag önskar dig allt väl framöver och välkommen tillbaka hit om du vill diskutera mer med mig!

Hej Pernilla!
Tack snälla du för ditt inlägg. Det uppskattas enormt mycket. Önskar dig en bra vecka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online