Från utbrändhet till livslust: Lycka och dess motsats - referenspunkter i tillvaron

torsdag 25 augusti 2011

Lycka och dess motsats - referenspunkter i tillvaron

Föreställ dig att du seglar omkring i ett vitt och ljust rum. Det är så ljust att du inte kan se var väggar, tak och golv befinner sig. Om någon målar en svart prick på en vägg kommer du att kunna förhålla dig till den. Målar man ännu fler kommer det att bli ytterligare lite lättare att veta var du befinner dig i rummet.

Negativa tankar och känslor ska inte ignoreras
Att låtsas att man inte har negativa känslor är som att försöka hoppa sig loss från jordens dragningskraft. Det går...ja, kanske i en nanosekund. Förutom att det lär bli en energikrävande övning är det också olyckligt. Vi bär alla på både negativa och positiva tankar, känslor och sidor. De finns där och är en naturlig del av oss.

Det betyder dock inte att vi måste leva oss in med full kraft i det negativa. Inte heller betyder det att vi inte har ansvar och makt att hantera det negativa.

En negativ känsla som man betraktar, känner in och beskriver för sig själv, klingar ofta av. Det betyder inte att den försvinner för alltid, men den kontrollerar mig inte på samma sätt som om jag vore omedveten om den.

Jumer medvetenhet, desto mindre lidande
Att vara slav under sina egna känslor betyder att man agerar på sina (ofta sårade) känslor. Något som ofta sker omedvetet och skapar ett onödigt lidande.

Utan referenspunkter vet vi inte var vi befinner oss. Allt vi upplever ger oss referenspunkter i livet.

Lyssna gärna på denna kloka kvinna:

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online