Från utbrändhet till livslust: Rensa kroppen genom att tillföra näring - ett sätt att läka och bygga upp energi

söndag 1 april 2012

Rensa kroppen genom att tillföra näring - ett sätt att läka och bygga upp energi

I inlägget tidigare idag skrev jag om vikten av att våga utforska saker och ting och skapa sig en uppfattning på egen hand. Om jag ska dela med mig av en sak som jag konkret kommit fram till ger en positiv skillnad så är det "grön juice". Jag har skrivit om det tidigare men tycker att det är så bra att jag måste ta upp det igen.


3 månader med grön juice har gett resultat
Det började med att jag under årets detox (läs gärna om resultatet efter en månads detox här) la till minst en portion grön juice om dagen i tillägg till vanlig kost (dock helst på tom mage eftersom det underlättar för kroppen att ta upp näringen). Jag upptäckte att jag blev både piggare och kände mig lättare (både på vågen och i sinnet) och fortsatte sedan. Det har nu gått 3 månader och jag har (peppar, peppar) inte varit sjuk en enda gång i vinter. Känner att det verkligen gjort skillnad.

Såhär gör du "grön juice"-frukost:

Tag 1/2 st gurka, 1 apelsin (skalad), 1 citron (skalad), en näve spenat, 1 bit ingefära, selleri, 1 st äpple.


Kör alltsammans i en råsaftcentrifug (jag har en sån här och den funkar bra och är inte den dyra sorten).Tillsätt lite vatten och drick!


Relaterade artiklar:

4 kommentarer:

Linda sa...

Jag har bestämt mig för att prova dricka grön juice i en månad nu (skrev av ditt recept) vi får se hur det går. Har bara provat några dagar nu och det går framåt, var lite ovan med smaken i början bara...

Jenny sa...

Hej Linda!
Tack snälla för ditt inlägg.
Ser fram emot att höra om du märker någon skillnad att köra grön juice.
Om du tycker att det smakar lite speciellt kan jag rekommendera att lägga i lite extra äpple och spä ut med lite kallt vatten. Kanske köra en selleristav istället för två. Experimentera gärna, du hittar säkert en juice som du gillar bäst. Det jag märkt är att om man blandar alltför många grönsaker och frukter så smakar det inte särskilt bra.

För inspiration finns det flera bra Vloggar på Youtube. Här är en http://www.youtube.com/user/liferegenerator/videos

En glad påsk önskar jag dig!

Braindumps sa...

i really like your blog posting and i really enjoyed to reading this thanks for sharing.

NIna sa...

Hej, Hittade precis din blogg :)! Har läst några inlägg. Mycket bra och inspirerande skrivit. Skriver själv om hur man kan påverka sin hälsa genom näring, stresshantering, fysisk aktivitet och mental träning. Jag dricker också gröna juicer/smoothies varje dag och har märkt stor skillnad. Ska fortsätta läsa nu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online