Från utbrändhet till livslust: Att leva sitt bästa jag

lördag 17 oktober 2015

Att leva sitt bästa jag


Idag tänker jag på vikten med att titta tillbaka på sig själv. Det låter kanske lite konstigt eftersom jag många gånger pratar om att träna upp min förmåga att förhålla mig till det som sker just nu. Men det handlar inte om att älta gamla oförrätter utan snarare att komma i kontakt med den jag är just nu och den resa jag gör. För den resan pågår varesig jag vill eller inte.

Att se riktningen i den egna utvecklingen
Jag tänker att det finns ett värde i att förstå den utveckling jag gjort som människa. Den förändring som skett genom att titta på den jag var gör det tydligare att förstå, inte bara den jag är just nu, utan också den jag vill bli mer av. Jag tänker mig att en mening med mitt liv är att bli mer av mig. Med det menar jag att vi alla bär på intre potential, ibland sådant som vi kanske inte ens känner till. 

Att leva i enlighet med den man är kräver att man kommer i kontakt med och vågar leva den man är. Det i sig är en process som för någon startar när man upplever en kris, exempelvis en utbrändhet. 

Att öppna upp för sitt inre potential

En resa att göra är den att öppna sig för sig själv. Att våga öppna sig för sig själv och att våga leva ut den man är. När jag lever i enlighet med den jag är, är jag del av en ständig förändring. En utveckling som är ärlig och rätt för mig.
Varenda människa har ett nyupptäckt eller slumrande potential att lyfta fram och utveckla. Varenda människa har ett inre väsen som är det rätta och ärliga "jaget". Min tanke är att när vi har mod att leva som de vi verkligen är, då kan vi inte bara lyfta fram våra inre potential utan också må som bäst. Och om vi just nu inte mår bra så öppnar vi upp, inte bara för förändring utan också för läkning. 


"If you are always trying to be normal, you will never know how amazing you can be" Maya Angelou1 kommentar:

Linda sa...

Underbart inlägg.
Jag har följt din blogg under en längre tid och många gånger förundrats över det du skriver. Idag var det pricken över i:et!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online