Från utbrändhet till livslust: Att använda detox för att fylla på styrka, energi och livslust!

söndag 2 januari 2011

Att använda detox för att fylla på styrka, energi och livslust!

Detox 2011, dag 2.

Att detoxa är en process som är minst lika betydelsefull för sinnet/känslorna som för kroppen. Det kan mycket väl poppa upp känslor som vill upp till ytan (läs mer om "känslodetox"). Känslor som aldrig får chansen att visa sig annan tid. Det kan kännas lite läskigt men det är enormt befriande och renande. Jag har inte kommit till den punkten än men jag hoppas att jag vågar ha ett öppet sinne för rening av "mitt inre" likväl som kroppen. Målet är att få livsenergin i kropp och själ att flöda fritt. Just nu känns det som om mitt energiflöde inte funkar som det ska.

Hur kan man avstå från kaffe och socker i en månad?
Jag bemöts ofta med funderingar kring om det inte är tråkigt att avstå från kaffe, alkohol, socker, kött och godsaker i en hel månad. Visst, första gången jag körde den här detoxen kändes det jobbigt. Men det var mest för att jag var rädd för att jag inte skulle klara av det. Jag var rädd för att jag skulle vara styrd av dessa ämnen och att jag skulle inse att jag behövde dem för att bedöva mig på något sätt. Men det gick mycket lättare än jag först trott.

Visst är det så att man kan må lite dåligt första dagarna. Man kan känna sig trött, få huvudvärk (kaffe och sockerabstinens) och det är inte ovanligt att känslor poppar upp till ytan. Men klarar man att ta sig igenom dessa "trösklar" så kommer man att få belöning i form av stärkt energi, livslust och självförtroende. För mig är en detox en fantastisk möjlighet till omstart när man kanske inte känner sig på topp.

Jag har ändrat synsättet på en detox från "att vara utan godsaker i en månad" till "att ge mig själv möjligheten att fylla på med livsenergi, medvetenhet, styrka och livslust".

Alla klarar av att detoxa. Alla.

Relaterade artiklar

2 kommentarer:

Kristina sa...

Ska bli jättekul att följa din detoxresa :) Jag älskar också att detoxa och ska göra det när våren kommer! När man detoxat en gång tror jag man är fast, för man inser hur bra det är :)

Jenny sa...

Hej där!
Tack för inlägget. Jag kan bara hålla med, när man har testat en gång vill man göra det igen. För mig har kontrasten mellan hur jag känner mig efter en detox kontra efter julledigheten var en enorm boost. Det ger perspektiv...och inspiration.

Önskar dig en fin kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online