Från utbrändhet till livslust: Manuka-honung för läkning av stressrelaterade sjukdomar

tisdag 14 augusti 2012

Manuka-honung för läkning av stressrelaterade sjukdomar

Manukahonung för behandling av halsfluss? ...och läkning av åkommor som blossar upp eller helt kan relateras till stress som tex magsår, acne, psoriasis, förstoppning, gaser, halsinfektioner m.m.?

Naturlig läkning av flera stressrelaterade åkommor...och mer än så
Har naturen skapat ett problem så finns det en lösning sägs det ibland. Om det stämmer på ovanstående kan jag inte svara på. Har precis köpt min första burk manuka-honung. Men de studier som gjorts vid universitetet i Cardiff (läs mer om studien här) tyder på att manuka-honungen är mer kraftfullt än antibiotika. 

Bättre effekter än antibiotika
Manuka-honung kommer från och skördas i Nya Zeeland. Honungen som innehåller extremt höga nivåer av antioxidanter men även har starkt antibakteriella egenskaper har visat sig vara mer effektivt än antibiotika vid till exempel halsfluss och andra infektioner. Men även behandling på hudåkommor har stora effekter. 

Det här är manuka-honungen bra för:

  • Slå ut streptokocker, både invärtes och i sår.
  • Behandling (smörjes på problemområdet) av svampinfektioner och hudåkommor som ringorm. Lindrar även rodnad och klåda.
  • Behandling av bakterier såsom E.koli och salmonella.
  • Behandling av tarmproblem, exempelvis magsår, inflammation i mage och tarm, sura uppstötningar.
  • Minska acne och andra hudproblem.
  • Att bleka ärr som orsakats av acne eller skador (smörj problemområdet med manukahonung över natten. Behandla i 3 veckor).
  • Stark effekt på MRSA-bakterier som är multiresistenta (bla sjukhussjuka) och knappt är möjliga att behandla då de står emot de flesta sorters antibiotika.
Använd manuka-honung som ett kosttillskott...men inte i te
Honung, även vår svenska sådana, är väldigt kraftfulltoch nyttig. Men använd helst ekologisk honung och helst opastöriserad. När man värmer upp honung över 42 grader dör nämligen en stor del av de egenskaper som är så bra. Därför ska man inte använda honung i te. Ta honungen direkt som den är och du bevarar dess egenskaper.
Honung kan användas som ett kosttillskott och verkar utrensande då dess egenskaper (varesig det är manuka-honung eller ej) är bra för magen och tarmarna.

Kom ihåg att honung inte ska ätas av barn under 1 år.
Ta kontakt med sjukvården om du lider av åkommor som kan tänkas behöva en doktors översyn.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande!

Var kan man köpa denna honung?

Tack för din blogg har följt den under en längre tid! Hjälper mig i min läkning.

Med vänlig hälsning, P

Superfood sa...

Hej!
Jag vill skicka en privat meddelande till dig, men hittar inga sätt, eller mejl. Mitt mejl är kontakt@iforma.se
www.iforma.se
Vänlig hälsning
Frank Robert

Nya Zeelands urbefolkning har använd manuka honung i hundratals år. Den samlas in från en avlägsen del av Nya Zeeland.
Honungen har unika antibakteriella egenskaper och är ett naturligt kosttillskott som det talas mycket om världen runt. I synnerhet kan den hjälpa dig som vill förebygga förkylningar och styrka immunförsvaret
http://www.iforma.se/96-manuka-honung

Johanna roos sa...

Forskare på Lunds universitet har upptäckt att svensk ljunghonung är lika bra som manukahonung från Nya Zeeland. Naturfolken har i årtusenden använt sig av honungens läkande kraft. Egypterna använde den för sårläkning för 4 000 år sedan. Visst är honung bra för kroppen och hälsan. Vanlig honung innehåller antibiotikaliknande ämnen och ämnen som har en bakteriedödande effekt, till exempel organiska syror och väteperoxid.

Förklaringen till varför vissa honungssorter är mer verksamma än andra är antalet mjölksyrebakterier

Manukahonung och svensk ljunghonung ger samma effekt för hälsan. Mjölksyrabakterierna varierar i antal beroende på nektarns näringsinnehåll varierar mellan olika blomsorter. Det är förklaringen till varför vissa honungssorter är mer verksamma än andra, vid till exempel sårläkning och halsont. I forskningen kom det fram att ljunghonung, som vi har gott om i Skandinavien och som också finns i Skottland, är lika bra som manukahonung.

Anonym sa...

Härligt att läsa din bloggbeskrivning och om manuka honung, allt gott och tack

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online