Från utbrändhet till livslust: Manuka-honung för läkning av halsinfektion, acne, eksem och magåkommor

tisdag 18 september 2012

Manuka-honung för läkning av halsinfektion, acne, eksem och magåkommor

Just nu kurerar jag en förkylning med Manuka-honung, ingefära och färskpressade juicer. Sedan en tid tillbaka experimenterar jag med läkningspotentialen i Manuka-honung, dvs en särskild sorts honung som kommer från Nya Zealand och som varit föremål för flertalet forskningsstudier. 

Manuka-honung vs antibiotika
Manuka-honung  har enligt studier vid universitetet i Dresden samt Cardiff visat sig ha enastående resultat vid läkning av virus och bakterier. Till och med vid multiresistenta virus, där inte antibiotika fungerar, har Manuka-honungen effekt.

Läkning av magåkommor och magsår
Vid studier på universitetet i Cardiff visade det sig att Manuka-honungen har positiva effekter vid åkommor i mag- och tarmsystem, exempelvis vid magsår.

Acne, sår och hudinfektioner
Manuka-honung kan även smörjas in på huden (har dock ej testat detta själv) och sägs fungera bra vid hudåkommor och läkning av sårinfektioner etc. 

Men svensk honung då?
Svensk honung är också väldigt bra. Tyvärr är det svårt att hitta en icke-pastöriserad honung i affärerna tycker jag. När man hettar upp honung dör de goda effekterna. Närodlat är såklart bäst och då har man bättre chans att få opastöriserad honung.

Video om Manuka-honung och dess dokumenterade effekter:Läs gärna mer om Manuka-honung och läkning av stressrelaterade åkommor.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande!

Var kan man köpa den?

Tack för en fantastisk blogg! Har följt den och fått en god läkning i min utmattning!

Med vänlig hälsning, P

Jenny sa...

Hej där!
Tack för ditt inlägg.
Du kan köpa Manuka-honung i hälsokostaffärer. Det enda man behöver tänka på är att värdet ska vara minst 10+ på själva burken (en form av kvalitetsangivelse över honungen).
En burk kostar ca 250 kronor vilket är dyrt förstås. Men räknar man in vad antibiotika och sjukdagar kostar (eller magmedicin om man får problem med magen av antibiotikan osv) så känns det kanske inte så dumt ändå.
Man kan förstås köra på svensk honung med (ekologisk och opastöriserad).

Var rädd om dig och lycka till i din läkning!

Bea sa...

Spännande! Jag måste köpa en burk och se om jag kan få bättre hy.

Jag har läst din blogg i flera år men aldrig kommenterat förrän nu... men den har gett mig så många bra uppslag och så mycket inspiration! Tack för att du skriver!

Anonym sa...

Jag har vid ett par tillfällen drabbats av lätta eksem i ansiktet, framförallt ovanför ögonen. Jag har då använt ren, opastöriserad honung över natten, funkar över förväntan! Har till min glädje vaknat upp utan tillstymmelse till eksem.

Om man inte hittar opastöriserad honung på hyllan i vanliga butiken så finns det garanterat i hälsokost eller butik där man inriktar sig på ekologiskt.
Har också baddat med kamomillavkok först (alltså vanligt kamomillte, ekologiskt) som sägs ha en lugnande effekt på huden, har i alla fall känts skönt. :)
Värt att testa!

Manuka-honung sa...

Ojdå, köp svensk ljunghonung www.hokensasbigardar.se istället. Det har visat sig ha samma effekt som manuka-honungen. Kostar halva priset mot den importerade!
Köp vanlig honung på www.ekestensnaturprodukter.se den är inte uppvärmd och har alla nyttigheter i sig. Dessutom så samlar bina nektar från svenska blommor vilket för att du får bättre motståndskraft mot exemeplvis pollen i Svenskt klimat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online