Från utbrändhet till livslust: Rensa och stilla känslor och tankar

måndag 25 april 2011

Rensa och stilla känslor och tankar

Idag har jag ägnat dagen åt att sitta stilla i solen och skriva. Att "skriva av sig" är för mig ett underbart sätt att stilla tankar och känslor och komma i kontakt med mitt inre. Jag är övertygad om att vi alla mår som bäst när vi är i kontakt med vår själ/vårt inre. Det är då vi kan agera utifrån de vi innerst inne är och vill vara.

När man känner sig vilse eller "fullproppad av intryck"
Ibland kan det kännas som om kropp och sinne är sprängfyllt med känslor och tankar. Precis som om det inte fanns plats att komma framåt i tankarna. Ibland kan man känna det lite som att man har förlorat kontakten med sin själ/sitt inre. Att man inte vet vilket håll man ska gå åt, vad man vill. För mig är det vanligt att känna så när jag har haft en hektisk period och när jag inte haft tillräckligt med utrymme för vila och återhämtning.

När man stillar sina tankar och känslor kommer man i kontakt med sitt inre
Någon klok person beskrev vårt inre som en damm. Våra tankar och känslor är vågorna på ytan medan vår själ/ande/inre kompass finns längre ner i djupet. För att kunna se ner i djupet behöver vi stilla tankarna och känslorna. När vi väl lyckas med detta kan vi komma i kontakt med vårt jag/ande/själ. Det är när vi är i kontakt med vårt inre som vi känner oss mer harmoniska. De bästa besluten i livet tar vi när vi är i kontakt med vårt inre.

Känslan av harmoni kan vi inte få utifrån.

Läs även "Skriv av dig!"

4 kommentarer:

Emelie sa...

Har också märkt att det stillar tankar och känslor att skriva av sig. Skönt när man hittar metoder som fungerar för en själv.

Victoria sa...

Din blogg är inspirerande! Hade ett föredrag i skolan om utbrändhet och tipsade faktiskt om din blogg. Fick MVG såklart.. :D

Anita sa...

En utrolig inspirerende og bra blogg du skriver! Kommer til å følge med den heretter!

Jenny sa...

Emelie!
Tack snälla för ditt inlägg.

Victoria!
Tack för att du tog dig tiden och lämnade ett så fint inlägg. Det uppskattas verkligen! Tack...och stort grattis till ditt MVG.

Anita!
Tack snägga du för ditt fina inlägg. Det uppskattas mer än du någonsin anar! Önskar dg en fin kväll.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online