tisdag 29 april 2014

Recept: chokladtryffel helt utan gluten, raffinerat socker, mjölk eller E123

Chokladtryffel, helt utan tillsatser.
Laddad med bra saker.
Du som följer bloggen vet att jag brukar experimentera en hel del med recept. Det bästa jag vet är recept som både är goda och nyttiga. Och här kommer en väldigt trevlig uppfinning, nämligen chokladtryffeln. Ja, den är söt och den innehåller socker. Men inte vanligt, raffinerat socker. Sötman kommer från dadlar. Dadlar är fullproppade med näring, fibrer och antioxidanter. Har man problem med matsmältningen kan dadlar vara en lösning. Det sägs dessutom att dadlar gör kroppen mer basisk medan vanligt socker gör kroppen sur.

Ingredienser (ca 15 st)

ca 15 färska dadlar
2 msk ekologisk kakao
ca 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 rågad tsk kokosnötsolja

Så här gör du:


1. Kärna ur ca 15 dadlar. Jag använder Iranska dadlar då de är fuktigare och lite mer kladdiga. Perfekt för att göra en smet på.


2. Mosa med en gaffel till kladdig smet.
3. Tillsätt 1 rågad tsk ekologisk, kallpressad kokosnötsolja, ca 2 msk ekologisk kakao, 1 tsk ekologisk vanilj.

Jag använder ekologisk vanilj som är
100% naturlig.
4. Hacka ca 10 mandlar. Mosa ner i smeten. Rulla till bollar, strö lite kakao över. Klart!


Video: Why eat dates?





Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online