Från utbrändhet till livslust: Vad är grejen med tillskott som korngräs, chlorella, fettsyror, vitaminer och mineraler?

söndag 6 april 2014

Vad är grejen med tillskott som korngräs, chlorella, fettsyror, vitaminer och mineraler?

Korngrässhot, varför då? Vad är egentligen
grejen med tillskott? Räcker det inte med mat?
Jag skriver ofta om olika livsmedel som kan vara bra att se till att få i sig om man är trött, utbränd eller läker från obalanser/sjukdomstillstånd. Hur kan det komma sig att jag lägger upp artiklar om vetegräs, chlorella, korngräs, essentiella fettsyror och andra tillskott? Räcker det inte med att äta bra? Ja, svaret är mycket enkelt: näring.

Varför näring är en viktig del av läkningsprocessen
Kroppen kan inte fungera optimalt om vi inte får i oss tillräckligt med näring. För om vi inte får i oss de byggstenar som kroppen behöver för att fungera, hur ska vi då kunna hålla oss friska? Hur ska hormoner kunna produceras? Hur ska vårt blod, våra vävnader och vår avgiftningsprocess kunna fungera?

Jag önskar att det hade räckt med att bara äta bra mat. Problemet är att maten vi äter ofta innehåller för lite näring, exempelvis mineraler. Konstgödslade jordar ger inte samma mineralrikedom i skördarna. 

Kommer sjukvården att tillämpa näringslära i framtiden?
Faktum är att jag övertygad att näringslära om 10, 20 eller 30 år (läs när det är moget) även inom sjukvården kommer att vara en självklarhet för behandling och läkning. Men redan idag erkänner faktiskt sjukvården att brister på vitaminer och mineraler kan orsaka vissa symptom. Men man tillämpar paradoxalt nog sällan näringslära, med undantag där man i vissa fall kan få behandling av exempelvis B12- och järnbrist. I övrigt jobbar man efter teorin att näringen vi får i oss sällan har med vår hälsa att göra (såvida vi håller en normal vikt). Det blir ofta ett kemiskt preparat som enda lösning på ett hälsoproblem.

Kloka ord från den tvåfaldiga Nobelpristagaren
Dr. Linus Pauling, som dessutom själv
utförde intressant forskning på
C-vitamin. 

I framtiden kommer den micrade och överkokta maten i halvfabrikat bytas ut mot näringsrika livsmedel tillskott i våra sjukhus. I framtidens medicin kommer näringslära att vara självklar. 

What the cell is going on?
Lyssna gärna in nedanstående föreläsning om vikten av att ge cellerna den näring som de behöver för att fungera optimalt. Dr. Gary Tunsky menar att läkning sker på cellnivå. Han menar också att om vi optimerar näringsupptaget och tillsätter rätt näring har kroppen bättre förutsättningar för läkning.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online