Från utbrändhet till livslust: Migrän och stress – att förebygga migrän och spänningshuvudvärk

onsdag 14 december 2011

Migrän och stress – att förebygga migrän och spänningshuvudvärk

När migränen slår till stannar allt. Den som lider av migrän och svår huvudvärk vet att det sällan inträffar i rätt tillfälle. Hur gör man för att förebygga migrän? Hur behandlar man migrän? Kan man bota sig själv?


Migränen och huvudvärkens orsaker – inte bara stress

Det finns flera orsaker till att migrän uppstår. Det behöver nödvändigtvis inte vara stress som utlöser migrän, även om det för många är en enskilt viktig orsak.
Vanligaste utlösaren är trots allt att man stressar under en längre period. En inre spänning byggs upp och tillslut signalerar kroppen med ett migränanfall.


För ett år sedan hade jag en period då jag hade migrän en gång i månaden (pga stress). För mig fungerade

Hathayoga väldigt bra - jag har (peppar peppar) inte haft ett migränanfall sedan dess!


Yoga som behandling – att förebygga migrän

Har du samma orsak som jag till migrän, dvs kopplad till stress och spänning (kanske gnisslar tänder på nätterna?), kan jag varmt rekommendera en lugnande och balanserande yogaform som Hathayoga.


Yoga kan balansera känlsomässiga och muskulära spänningar

Yoga balanserar både kroppen och sinnet. Känslomässiga och muskulära spänningar löses upp och syretillförseln ökar likväl som blodgenomströmningen. Man blir avslappnad inuti men sträcker även ut de spända musklerna som många gånger triggar igång ett migränanfall.


Hitta din form av avslappning - det måste inte vara yoga!

För mig har yogan varit väldigt effektiv. Men gillar man inte yoga finns det andra former av avslappning. Det viktiga är att man går ner i djup avslappning. Värme, Meditation, mindfulness, lugna promenader etc. Det viktiga är att förstå att det finns ofta finns en känslomässig koppling till migrän och spänningshuvudvärk.


Migrän behandling – se över kosten, du kan vara glutenintolerant!
Det är inte alltid migränen har något med stress att göra. Om du lider av migrän, se gärna den här videon om glutenintolerans. Man har hittat ett samband mellan glutenintolerans och migrän. Gluten kan ha mycket märkliga och läskiga symptom som inte alltid visar sig i form av magproblem.


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online