Från utbrändhet till livslust: 5 livsmedel för avgiftning av tungmetaller

torsdag 3 januari 2013

5 livsmedel för avgiftning av tungmetaller

Klorofyll i vetegräs verkar avgiftande
Det sägs att vi kommer i kontakt med tungmetaller bara genom att vistas i vår vardagliga miljö. Med tiden har alltfler tungmetaller tagits bort men fortfarande får vi i oss gifter från luften vi andas, kläderna vi har på kroppen och vissa livsmedel/förvaring av livsmedel.

Rensa kroppen från lagrade gifter
När man detoxar frigörs gifter som först cirkulerar omkring i kroppen (en av orsakerna till att man kan må dåligt första tiden) och ett sätt att hjälpa avgiftningsprocessen på traven är att få i sig livsmedel med detoxande egenskaper. Nedan hittar du några som sägs vara extra bra vid avgiftning av tungmetaller.5 livsmedel för avgiftning av tungmetaller

 • Blå och gröna alger 
  Alger som chlorella och spirulina har egenskaper som hjälper kroppen att frakta ut gifter. De mörkgröna algerna innehåller klorofyll och antioxidanter som hjälper kroppen att binda gifter som sedan kan fraktas ut den naturliga vägen.
 • Klorofyllstinna grönsaker och örter
  Mörkgröna grönsaker som är fyllda med klorofyll, exempelvis vetegräs, spenat och färska örter tillför kroppen syre och hjälper att binda gifter som sedan kan fraktas ut. Koriander sägs ha särskilt bra egenskaper för att binda kvicksilver. Koriandern är även ett av naturens läkemedel mot vissa bakterier och virus.
 • Vitlök
  Vitlök är, som de allra flesta känner till, en universalmedicin. Förutom att frakta ut tungmetaller den naturliga vägen kan man även sänka blodtrycket, balansera kolesterolet och ge kroppen en anti-bakteriell behandling. Vitlök reglerar även vätskenivån i kroppen och det i sin tur påverkar immunförsvaret positivt.
 • Lök
  Vanlig lök är, precis som vitlöken, ett antimykotikum. Dvs ett svampdödande medel. Löken balanserar även kolesterolet...och binder tungmetaller som sedan kan fraktas ut.
 • Bentonitlera
  Det sägs att bentonitlera har kraftfulla egenskaper när det kommer till avgiftning av just tungmetaller. Dock har jag aldrig testat det själv. Berätta gärna om du har erfarenheter!


Video: How to detox mercury


5 kommentarer:

Edit K sa...

Hej!
Jag gillar inte lök och vitlök i rå form. Använder mest vitlök i matlagningen, klarar bara inte att äta rå vitlök. Har du tips på hur man kan få i sig dessa nyttiga men ack så stinkande grönsaker?
Tack för din blogg! Följer dig regelbundet.
/Edit

Jenny sa...

Hej Edit!
Tack för att du tog dig tid och lämnade ett inlägg. Det uppskattas mycket.

Om du inte gillar lök så kan du ju alltid ta till de andra livsmedlen i artikeln. Koriander exempelvis, gillar du det? Annars är mörkgröna bladgrönsaker väldigt bra ur flera olika aspekter.

Önskar dig en finfin kväll!

Spessartin sa...

Jag är nyfiken på det här med tungmetaller. Alltså - tungmetaller lagras i fett, det verkar vara allmänt vedertaget. Och för att de ska frigöras så krävs alltså att man tappar kroppsfett, vilket man förmodligen gör av detox-dieter. Eller har du någon annan förklaring?
Jag är gravid och avrådes starkt att gå ner i vikt, eftersom då tungmetaller från kroppsfettet frigörs och kan nå fostret. Dock har jag inte sett något om att gravida inte ska detoxa, alltså undrar jag om den här kosten verkligen skulle hjälpa att rensa kroppen från tungmetaller, om det inte är så att man ligger back energimässigt med kosten och därmed börjar förbränna fett. Jag har försökt läsa om det här med detox-kurer, men har ingenstans läst om att det är bevisat att det skulle ha någon form av renande effekt. Den största effekten över längre tid torde vara att lägga om sin kost, sluta röka, låta bli alkohol och socker och äta bra mat jämt, och inte bara ibland. Hur ser du på det?

Jenny sa...

Hej Spessartin!
Tack för ditt inlägg. Det uppskattas mycket.
Grattis till graviditeten. Vad härligt!
Jag avråder från att göra en regelrätt detox under graviditeten och även under amning. Som du säger frigörs toxiner som cirkulerar runt i kroppen och bla blodet innan de lämnar kroppen (en av anledningarna till att man kan må dåligt när man detoxar).
Men jag ser inget annat än fördelar med att äta en mer näringsrik kost. Järnvärdet är ju något som barnmorskan håller stenkoll på och som många gravida har problem med. Att äta mycket grönsaker (särskilt mörkgröna bladgrönsaker) kan vara ett bra sätt att få i sig järn men också annat näringsinnehåll som är bra för bebisen.
Rådfråga alltid med läkare eller din barnmorska.

Jag är inte medicinskt utbildad och det jag skriver om här kommer av det jag under åren kommit fram till fungerar för mig. Jag har detoxat varje år i 7 års tid (1-2 gånger). Det säger dock ingenting om huruvida tungmetaller verkligen lämnar kroppen. Jag kan inte ge dig några vetenskapliga bevis på den fronten för det finns troligen ingen forskning på detox och dess effekter (vad jag vet). Vem skulle vinna på att forska på det?

Frågar man en läkare så blir svaret förmodligen "det finns inga vetenskapliga studier på att det fungerar, att kroppen verkligen renas". Och det stämmer, det finns troligen inte någon forskning.

För mig hade det inte varit värt att avstå från socker, kaffe, vetemjöl, alkohol och mjölk om det inte verkligen fungerade för mig.
...och visst går man ner i vikt, även om det för mig inte är den primära orsaken till att detoxa.

Ha en fin lördagskväll!

Anonym sa...

Gäller det korianderfrö eller korianderblad?
Lili-Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online