Från utbrändhet till livslust: Symptom på att detoxen kickat igång

torsdag 3 januari 2013

Symptom på att detoxen kickat igång

Detox 2013, dag 3 av 30

Symptom på att avgiftningen är igång
Meditera och vila mycket
Förutom trötthet och lite huvudvärk är det vanligt att man känner sig tung i kroppen. Jag tog en promenad igår och efter en halvtimme började benen kännas väldigt tunga. Det är ett symptom jag känner igen varje år när jag detoxar. När man inte får i sig de snabba kolhydraterna som kroppen är van vid kommer kroppen att ge ifrån sig signaler, som trötthet och "tunghetskänsla".

Vila, vätska och klorofyll snabbar på processen
Speciellt den första veckan kan man känna sig lite risig i kroppen. Låt kroppen vila så mycket som möjligt. Ta gärna lugna promenader, pusha inte kroppen för hårt på gymet första tiden om du tränar. Vatten och citron
Vetegräs-shot
Drick mängder med citron-vatten (koka vatten, häll i lite kallvatten för att få det ljummet. Pressa i färsk citronjuice. På morgonen lägger du även i en tsk honung) under dagen. Drick mycket men se även till att få i dig mörkgröna bladgrönsaker eller chlorella, vetegräs och spirulina (etc) som hjälper kroppen att frakta ut slaggprodukter. 

Ta hand om dig genom meditation, kroppspealing m.m.
Djupandning (pranayama), yoga, meditation/avslappning, självmassage, bada badkar eller bastu och pealing är andra aktiviteter som hjälper kroppen i detoxen.

Viktigt: fungerar din mage så fungerar avgiftningsprocessen!
Din mage är en enormt viktig komponent för avgiftning. Funkar inte din mage som den ska så stannar gifter och slaggprodukter kvar i tarmsystemet för att sedan cirkulera omkring i kroppen. Se till att du får igång magen så att du får gå på muggen minst en gång om dagen. 

Tips för att få igång magen
Drick citron och honungsvatten (obs ej över 40 grader varmt) innan frukosten på morgone, det hjälper även magen. 1-2 msk physillumfröskal 1 gång om dagen, 1-2 msk linfrön och mycket vatten (dock ej kallt vatten eftersom det hämmar matsmältningsprocessen. Drick kokt ljummet vatten).


Video: Common detox symptoms

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online