Från utbrändhet till livslust: Grön klorofyll-drink som detoxar och bygger energi

lördag 5 januari 2013

Grön klorofyll-drink som detoxar och bygger energi

Det sägs att det bara tar 15 minuter för grönsaks- och fruktjuice att nå hela vägen ut till cellerna. Nedanstående drink är inte gjord för smakens skull utan snarare för detox och läkande effekt.


Grön juice-drink "The hulk"
Eller "klorofyllan" om man så vill ;-) Den här drinken är galet fullpressad med bra grejer och fungerar utmärkt när man detoxar. Dessutom är den gjord i en mixer så du som inte har en råsaftcentrifug kan göra den ändå. Drick den helst på tom mage och lägg märke till känslan i kroppen.

Ingredienser:


  • 2 nävar färsk spenat
  • Grönkål
  • Färsk blandpersilja
  • 1 bit ingefära
  • Citron eller lime
  • 4-5 dl vatten
  • 1 tsk vetegräspulver (och/eller chlorella eller spirulina om du har det)


Gör såhär:

Mixa allt utom citronen och vetegräspulvret i en mixer. 

Pressa ut vätskan genom en sil. Det går förstås bra att dricka/äta alltsammans om man vill det (då får man i sig fibrerna med). Häll upp i ett mindre glas. 

Pressa i citron eller lime samt blanda i vetegräspulvret. Drick några "shots" under dagen. Varva med att dricka grönt te, örtte eller varmt citronvatten. Vänta helst ett par timmar efter du ätit innan du tar nästa shot (för bästa effekt).

Klorofyll syresätter en trött och ledsen kropp
Jag kan inte lova att drinken ovan smakar mums (som min sambo sa: "det smakar skit!"). Ja, det gör den säkert för de allra flesta. Men den är fullproppad med näringsämnen och klorofyll. Den hjälper att syresätta en trött och ledsen kropp och har utmärkta egenskaper för att frakta ut slaggprodukter, gifter såsom tungmetaller och annat som stör ut kroppens naturliga processer. Dessutom har grön juice egenskaper som balanserar upp surhetsgraden i kroppen (PH-värdet), dvs gör kroppen mer basisk.

Som jag ser det så dricker jag hellre gröna juicedrinkar för att kunna balansera upp sånt som kanske inte är så bra för kroppen annan tid. Det ena förtar inte det andra. Tvärtom!


Relaterade artiklar:


4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Älskar verkligen din blogg och är inne och snokar flera dagar i veckan. Vet du om det är någon skillnad rent näringsmässigt aom man gör sin juice i en råsaftcentrifug eller i en mixer som du gjorde här i inlägget. Man silar väl ändå bort resterna och dricker endast juicen så resultatet blir väl detsamma?

Anledningen till varför jag undrar är för att jag inte äger någon mixer och jag ser att folk som har en centrifug ofta gör i mixer ändå. Därför undrar jag om jag går miste om något :)

Ha det strålande fint du kloka människa!

Jenny sa...

Hej Anonym!
Tack snälla för att du tog dig tid och lämnade ett inlägg. Uppskattar det väldigt mycket.

Jag vet faktiskt inte om det är någon skillnad på att köra i råsaftcentrifugen eller mixern annat än att det tar lite längre tid i mixern. Tror inte att det spelar någon större roll näringsmässigt. Möjligtvis kan jag ibland uppleva att min råsaftcentrifug kanske inte lyckas squeeza ur spenat så bra som jag skulle vilja.
Oftast kör jag i råsaftcentrifugen men ibland brukar jag hälla över exempelvis selleri- och citronjuice som jag gjort i centrifugen för att mixa ihop det med exempelvis spenat i en mixer (dock utan att sila efteråt). Tror dock inte du går miste om något! :)

Önskar dig allt gott!

Veronica sa...

Älskar din blogg. Är det okej om jag länkar detta inlägg från min egen blogg?

Jenny sa...

Hej Veronica!
Tack snälla för din kommentar. Uppskattar det väldigt mycket!
Självklart får du länka till bloggen.

Önskar dig allt gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online